Η Αντιγόνη Βαλάκου είχε γεννηθεί το 1930 στην Καβάλα απ' όπου και πήγε στην Αθήνα το 1946. Στο χρόνο που σπούδαζε στις δύο τελευταίες γυμνασιακές τάξεις, φοίτησε παράλληλα στο "Θεατρικό Σπουδαστήριο" του Βασίλη Ρώτα.

 

Σημαντικές θεατρικές παραστάσεις

*Νυφιάτικο τραγούδι του Περγιάλη ως ΤριανταφυλλιάΘίασος του "Ρεαλιστικού Θεάτρου" του Αιμίλιου Βεάκη (1946).
*Συνεργάσθηκε με το θίασο της Κατερίνας
*Συνεργάστηκε με το θίασο Μανωλίδου - Αρώνη - Χατζίσκου (1951 - 1952) όπου και διακρίθηκε ως "ενζενί".
*Προσλήφθηκε από το Εθνικό Θέατρο στο οποίο και υποδύθηκε πρωτεύοντες ρόλους στο "Χειμωνιάτικο παραμύθι" του Σαίξπηρ (ως Περντίτα), στο "Δρόμο του ποταμού" του Μόργκαν, στο "Άνθρωπος του διαβόλου" του Μπέρναρντ Σο και στην "Κολόμπ" του Αρνούιγ (ως Κολόμπ).
*Το 1955, συνεργαζόμενη με το Θέατρο Εθνικού Κήπου, υποδύθηκε την Οφηλία στον "Άμλετ" του Σαίξπηρ.
*Στο Εθνικό Θέατρο συνέχισε τις θεατρικές της επιτυχίες ως "Μαίρη Γουώρεν" στη "Δοκιμασία" του Άρθουρ Μίλερ, στα "Στρατηγήματα εραστών" και ως Ισμήνη στην Αντιγόνη του Σοφοκλή (1956).
*Υπήρξε πρωταγωνίστρια του θιάσου Κώστα Μουσούρη, διακρινόμενη ως "Άννα Φρανκ" στο ομώνυμο έργο.

 

 

 

Το 1958 τιμήθηκε με το θεατρικό έπαθλο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Στη Καβάλα λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια το θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου το οποίο φιλοξενεί σημαντικές παραστάσεις και επιλεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Φιλμογραφία

Οι ουρανοί είναι δικοί μας (1953)
Γκόλφω (1955) .... Γκόλφω
Ο δρόμος με τις ακακίες (1956) .... Λένα Πετρή
Της τύχης τα γραμμένα (1957) .... Έλσα
Η μοίρα γράφει την ιστορία (1957) .... Άννα
Το αμαξάκι (1957) .... Αννούλα
Κρυστάλλω (1959) .... Κρυστάλλω
Χαμένα όνειρα (1961) .... Λίζα
Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962) .... Μαρία
Αθώα ή ένοχη; (1963) .... Άννα Απέργη
Ο μετανάστης (1965)

 

 

Σειρές που έχει παίξει

 

Αθάνατες ιστορίες αγάπης 1976 ΥΕΝΕΔ
Μικρογραφίες 1987 ΕΤ1
Ξένος ανάμεσά μας 2005 ΑΝΤ1
Οδός Πανεπιστημίου δεν υπάρχει 1985 ΕΡΤ
Περί ανέμων και υδάτων 2000 Mega 

[ΒΙΚΙ]

 

 

======

 

 

ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ

 Μια εκπομπή αφιερωμένη στην Αντιγόνη Βαλάκου 

 

 

 

 

[+]

 

Από την ταινία Χαμένα Όνειρα (1961) με τους Αντιγόνη Βαλάκου, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Λαυρέντη Διανέλλο, Γιώργο Δαμασιώτη

 

 

 

[++]

 

Ματωμένος γάμος - ΚΘΒΕ (2008-2009)

Μονόλογος Αντιγόνης Βαλάκου