Ρεκόρ πώλησης για ένα άλμπουμ με το ντεμπούτο άγνωστου Dj - 41.000 δολάρια στο Discogs

Ρεκόρ πώλησης για ένα άλμπουμ με το ντεμπούτο άγνωστου Dj - 41.000 δολάρια στο Discogs Facebook Twitter
Ρεκόρ πώλησης για ντεμπούτο άλμπουμ άγνωστου Dj (Pixabay)
0

Ένα σκοτεινό single από έναν άγνωστο Dj του Ηνωμένου Βασιλείου πωλήθηκε έναντι άνω των 41 χιλ. δολ. στο Discogs, σε δημοπρασία συλλεκτών μουσικής.

Ένα αντίγραφο του Scaramanga Silk «Select Your Weapon» πωλήθηκε σε έναν ανώνυμο πλειοδότη για 41.095 δολ. τον Δεκέμβριο, όπως ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα.

Το 12ιντσο single, που κυκλοφόρησε το 2008, έχει πλέον ξεπεράσει ένα σπάνιο αντίγραφο του Black Album του Prince, το οποίο πουλήθηκε για 27.500 δολ. το 2018,. Μία πώληση που τότε είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Στην τρίτη θέση πλέον βρίσκεται «Love Me Do» των Beatles, όπου το όνομα του Paul McCartney είναι γραμμένο λάθος. Είχε πουληθεί για 15.410 δολάρια πέρυσι.

Ο Scaramanga Silk, ο οποίος παραπέμπει στους Aphex Twin και The Prodigy ως επιρροές, λέει ότι όταν άκουσε τα νέα για την πώληση, νόμιζε ότι του έκαναν πλάκα.

«Κάποιος από το Discogs μου έστειλε μήνυμα την περασμένη εβδομάδα, με ενημέρωσε ότι είχαν πραγματοποιήσει αυτήν την πώληση και σκέφτηκα, "Κάποιος φίλος θα έβαλε κάποιον να το κάνει- γιατί φαινόταν απλώς σαν φάρσα», εξήγησε.

«Αλλά μετά το έψαξα και τους μίλησα και ήταν το ίδιο έκπληκτοι με μένα. Είμαι ακόμα έκπληκτος, είναι απλώς ένα από αυτά τα παράξενα πράγματα - προσπαθώ ακόμα να το επεξεργαστώ στο μυαλό μου» λέει ο Dj.

«Προσπάθησα να μάθω λίγο περισσότερα. Λένε (από την Discogs) ότι δεν είναι σε θέση να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με οτιδήποτε έχει να κάνει με τον αγοραστή ή τον πωλητή, οπότε είναι λίγο απογοητευτικό από τη δική μου πλευρά. Μπορώ μόνο να κάνω εικασίες, κάτι που πιθανώς δεν είναι δίκαιο» λέει.

Επειδή η βάση δεδομένων του Discogs αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από μεταχειρισμένα αρχεία, o Silk ωστόσο, δεν θα δει ούτε σεντ από τα 41.000 δολ. κάτι που παραδέχεται ότι είναι «απογοητευτικό».

«Κάποιος κερδίζει μαζικά από τη δουλειά μου», λέει ο καλλιτέχνης, του οποίου οι μέσοι μηνιαίοι ακροατές στο Spotify έχουν αυξηθεί σε 195, μετά από αρκετές μέρες που έγινε γνωστή η είδηση.

Αυτό που είναι ακόμα πιο απογοητευτικό είναι ότι ο ίδιος δεν έχει στην κατοχή του πλέον κανέναν φυσικό αντίγραφο του βινυλίου αυτού, καθώς δεν έγινε ποτέ η επίσημη κυκλοφορία.

«Έχω μόνο ένα ψηφιακό αντίγραφο. Βασικά, αυτός ο δίσκος ήταν προωθητικός και σκοπεύαμε να προχωρήσουμε σε ολοκληρωμένη κυκλοφορία αλλά ακολούθησαν πολλά προβλήματα» λέει ο Scaramanga Silk.

Με πληροφορίες του BBC

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.