Στη «μαύρη αγορά» πουλάνε τα εισιτήρια για την ψυχεδελική αίθουσα της Yayoi Kusama στη Βοστόνη

Στη «μαύρη αγορά» πουλάνε τα εισιτήρια για την ψυχεδελική αίθουσα της Yayoi Kusama στη Βοστόνη Facebook Twitter
Η Yayoi Kusama ανάμεσα στα πλοκάμια του Love Is Calling
0

Η «μαύρη αγορά» για μια συναυλία ή έναν αθλητικό αγώνα είναι κοινή πρακτική, αλλά για μια έκθεση τέχνης, όπως της Yayoi Kusama, είναι αρκετά σπάνιος τρόπος εξασφάλισης εισιτηρίου.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς συμβαίνει για την τρέχουσα έκθεση του ICA Boston στη Βοστόνη, «Yayoi Kusama: Love Is Calling». Ιστοσελίδες όπως οι StubHub και Craigslist είναι γεμάτες από πωλητές που διαθέτουν εισιτήρια σε «φουσκωμένες» τιμές.

Η έκθεση, η οποία άνοιξε στις 24 Σεπτεμβρίου, διαθέτει τη μεγαλύτερη αίθουσα Infinity στη Βόρεια Αμερική στην οποίο τα ψυχεδελικά πουά πλοκάμια της Yayoi Kusama, απλώνονται από το δάπεδο έως το ταβάνι. Τα εισιτήρια που πωλούνται μέσω του μουσείου κοστίζουν 15 δολάρια. Ωστόσο, στο StubHub πωλούνται από 18 δολάρια έως 20 δολάρια. Τεχνικά, τα εισιτήρια για την έκθεση έχουν ήδη πωληθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Ο διευθυντής του ICA δήλωσε στην Boston Globe ότι το μουσείο είναι ενήμερο για την κατάσταση και ότι γίνονται βήματα για να βεβαιωθεί ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο όταν οι επόμενες παρτίδες των εισιτηρίων θα κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το μήνα. Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει αναγραφή ονόματος και να μην είναι ανταλλάξιμα, αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό τι ακριβώς θα κάνει το μουσείο.

Εν τω μεταξύ, το ICA εξασφάλιζε έναν περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων για γρήγορα πρόσβαση και σε όσους είχαν κλείσει για τις πρώτες εβδομάδες. Οι ουρές που σχηματίζουν όσοι θέλουν να θαυμάσουν τα Infinity Room της Kusama, φημίζονται για το μέγεθός τους και ο χρόνος παραμονής μέσα στις αίθουσες είναι περιορισμένος. Το πόσο ποθητά είναι τα εισιτήρια για όσους θέλουν να ανεβάσουν μια σέλφι μέσα σε δωμάτιο με σχέδια της Yayoi Kusama είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να ξαφνιάσει το μουσείο, καθώς παλιότερα σε άλλη έκθεση υπήρξαν αναφορές για εισιτήρια που στη μαύρη αγορά έφταναν μέχρι και τα 250 δολάρια.

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.