Τα live του Σαββατοκύριακου (27-29/9)

Τα live του Σαββατοκύριακου (27-29/9) Facebook Twitter
Kimbra
0

Kimbra

Βραβευμένη με δύο Grammy και περισσότερο γνωστή στην Ελλάδα από το «Somebody that Ι used to know», στο οποίο τραγουδούσε στο πλευρό του Gotye, η Kimbra έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παίξει κομμάτια από την τελευταία της δουλειά, το άλμπουμ «Primal Heart», που κυκλοφόρησε πέρσι, καθώς και άλλες της επιτυχίες. Ο ήχος της συνδυάζει ποπ με κλασικό R&B, τζαζ και μιούζικαλ ροκ στοιχεία και οι επιρροές της ποικίλλουν από Prince και Minnie Riperton έως Björk και Jeff Buckley.
29/9, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 21:15, εισ.: από 15 ευρώ

Eric Burdon

Τα live του Σαββατοκύριακου (27-29/9) Facebook Twitter
Eric Burdon


Ο θρύλος των Animals έρχεται στο Ηρώδειο. Με τη χαρακτηριστική φωνή του έχτισε μία πολύ ισχυρή σχέση ανάμεσα στον ίδιο και τους οπαδούς του. Από τo rock 'n' roll στο rhythm 'n' blues και τις funk μέρες των War ο δρόμος του Βρετανού καλλιτέχνη ήταν γεμάτος επιτυχίες: House of The Rising Sun, Don't Let me Be Misunderstood, We Gotta Get Out Of This Place, Ι'm Crying, Spill the Wine, It's My Life.
27/9, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, 21:00, εισ.: 30-75 ευρώ

Film Jacket 35/ HEX/ Οδυσσέας Τζιρίτας

Τα live του Σαββατοκύριακου (27-29/9) Facebook Twitter
Οδυσσέας Τζιρίτας


Οι Film Jacket 35 παρουσιάζουν το The PR Foundation στο Ρομάντσο παρέα με τους ΗΞΧ και τον ανερχόμενο Οδυσσέα Τζιρίτα. Οι FJ35 έχουν επιρροές από τη 60's garage/power pop σκηνή, καθώς και από πιο σύγχρονες indie μπάντες του εξωτερικού (No Age, Surf Curse). Οι ΗΞΧ δημιουργήθηκαν το 2014 στην Αθήνα. Αρχικά με δύο και πλέον με τέσσερα έως πέντε μέλη, μπλέκουν στον ήχο τους πανκ ενέργεια με μπανάλ ποπ αναφορές και ψυχεδελικά κύματα. Ο Οδυσσέας Τζιρίτας, μόλις στα 17 του και με το ντεμπούτο Butterflies ανά χείρας, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα του 2019.
27/9, Bios. Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 21:00

Calypso Rose

Τα live του Σαββατοκύριακου (27-29/9) Facebook Twitter
Calypso Rose


Θεωρείται μητέρα της μουσικής calypso. Το πρώτο της τραγούδι, που συνέθεσε σε ηλικία 15 ετών, αποτελεί το πρώτο του είδους που έθιξε την ανισότητα των φύλων. Το 1963 ήταν η πρώτη γυναίκα που απέσπασε τον τίτλο του «Calypso King» και το 2019 η 79χρονη πλέον Calypso Rose είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία καλλιτέχνις που έχει εμφανιστεί στο φεστιβάλ Coachella.
27/9, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 21:00, ελεύθερη είσοδος

Lost Bodies

Τα live του Σαββατοκύριακου (27-29/9) Facebook Twitter
Lost Bodies


Οι Lost Bodies δεν φοβούνται να καταργήσουν τα όρια ανάμεσα στα μουσικά είδη, αλλά παίζουν αυτό που νιώθουν, με ειλικρίνεια, λίγη παράνοια και άμεση επικοινωνία με το κοινό. Η μουσική τους βρίσκεται στις παρυφές της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής και ενσωματώνει στοιχεία από industrial, trip-hop και post-punk ήχους, με αρκετά στοιχεία πρόζας και κοινωνικής σάτιρας.
28/9, Bios. Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 21:00, είσοδος ελεύθερη

Gang Of Four

Τα live του Σαββατοκύριακου (27-29/9) Facebook Twitter
Gang of Four


Με έναν δίσκο ορόσημο για το post punk και στίχους που αντανακλούν τις σκέψεις τους πάνω στην πολιτική και την κοινωνία, το συγκρότημα από το Leeds αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο συνεπή συγκροτήματα ως προς τις απόψεις και την τοποθέτηση και πραγματικούς εκπροσώπους της βρετανικής εργατικής τάξης. Με κεντρική μορφή τον κιθαρίστα Andy Gill, οι Gang Of Four συνεχίζουν από τα 70s ως σήμερα να αποτελούν έμπνευση για ακόμα περισσότερη δημιουργία στην πανκ σκηνή.
27/9, Gagarin, Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: 18-20 ευρώ

Της Τριανταφυλλιάς τα Φύλλα

Τα live του Σαββατοκύριακου (27-29/9) Facebook Twitter
Δόμνα Σαμίου


Περισσότεροι από 200 νέοι μουσικοί και τραγουδιστές εμπνέονται από την Δόμνα Σαμίου και το έργο της και πειραματίζονται μεταφέροντας στο σήμερα τους παραδοσιακούς ήχους, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση παραμένει μια ζωντανή δύναμη που προκαλεί τη νέα γενιά να τη γνωρίσει σε βάθος.
28- 29/9, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Στραύρος Νιάρχος», Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 19:30, Ελεύθερη Είσοδος

Post Lovers & Late Farewell

Τα live του Σαββατοκύριακου (27-29/9) Facebook Twitter
Φωτο: Ευτυχία Βλάχου


Οι Post Lovers, το προσωπικό project της Ελένης Καραγεώργου, μας συστήθηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017, με το single "Melbourne/Going Anyway" της επετειακής σειράς "A Distant Victory Singles Club". Παίζουν μικρά indie folkτραγούδια και τους αρέσουν τα δεύτερα φωνητικά και τα 90′s που τους μεγάλωσαν. Το ντεμπούτο album τους ηχογραφήθηκε στο Suono studio σε παραγωγή του Coti K και κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2018 από την Inner Ear Records.
29/9, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 5 ευρώ

Mario Biondi

Τα live του Σαββατοκύριακου (27-29/9) Facebook Twitter
Mario Biondi


Η πορεία του Mario Biondi ξεκίνησε το 2004 και ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας του, για να φτάσει να χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο νέος Barry White. Έχει μοιραστεί τη σκηνή με τον Αμερικανό θρύλο, Ray Charles, και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Chaka Kahn, Michael Bolton, Incognito και The Crusaders.

Σημαντικός σταθμός στην μέχρι τώρα πορεία του είναι η συνεργασία του με τον παγκοσμίως γνωστό δημιουργό και συνθέτη, Burt Bacharach, ενώ η καλλιτεχνική του συνάντησή με τον βετεράνο της soulful house σκηνής, Dimitri From Paris, τον έφερε σε επαφή με ένα ευρύτερο ακροατήριο, το οποίο τον αγκάλιασε και έκτοτε τον ακολουθεί πιστά.
28/9, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, 21:00, εισ.: 23-60 ευρώ

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.