Το πολυαναμενόμενο βιβλίο The Testaments της Μπάρμπαρα Άτγουντ θα κυκλοφορήσει επισήμως στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά εξαιτίας γκάφας της Amazon, κάποιοι το κρατάνε ήδη στα χέρια στους και μάλιστα το επιδεικνύουν προκλητικά.

 

Η Αmazon είναι ο υπαίτιος που κάποια αντίτυπα από πελάτες που είχαν κάνει προπαραγγελία, έφυγαν κατά λάθος νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

 

Ο εκδότης Penguin Random House δήλωσε ότι ένας πολύ μικρός αριθμός αντιγράφων στάλθηκαν στις ΗΠΑ λόγω σφάλματος λιανοπωλητή.

 

«Νιώθω σαν να κέρδιζα το λαχείο!» είπε ένας φαν της Άτγουντ ο οποίος ήταν μεταξύ αρκετών που ήδη διαβάζουν το βιβλίο. Σύμφωνα με τον Guardian τουλάχιστον 800 αντίτυπα έφυγαν νωρίτερα, αν και υπήρχε ρητή εντολή μυστικότητας και απαγόρευση «διαρροών».

 

 

 

 

Το βιβλίο, το οποίο είναι η συνέχεια του The Handmaid's Tale, είναι ήδη στους φιναλίστ για το σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο The Booker Prize. Η κατά λάθος αποστολή από την Αmazon έχει εξοργίσει μικρότερους λιανοπωλητές που έχουν το βιβλίο στα χέρια τους και αναμένουν την προθεσμία για να το βάλουν στα ράφια ενώ η ζήτηση είναι ήδη μεγάλη. H Amazon δεν έχει σχολιάσει επισήμως το συμβάν.