Η Ναταλία Τσαλίκη και η Όλια Λαζαρίδου συναντιούνται για πρώτη φορά στην σκηνή, στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, από τον Οκτώβριο.

 

Στο νεοελληνικό κωμικό έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Αέρας», δυο εκκεντρικές αδελφές, η Έντα και η Νόρα, συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια με αφορμή έναν ξαφνικό θάνατο και μια αναπάντεχη κληρονομιά.

 

Ποια μοιάζει να βγαίνει κερδισμένη και ποια αδικείται; Με γατίσιους ελιγμούς, ενέδρες και τακτικισμούς και όπλο το χιούμορ, αναμετρούν τις δυνάμεις τους ξιφομαχώντας με λέξεις. Παλιά πάθη αναζωπυρώνονται, τραύματα του παρελθόντος έρχονται στην επιφάνεια, αλλά οι μνήμες της κοινής παιδικής τους ηλικίας παραμένουν ανεξίτηλες.

 

Δυο συμφεροντολόγες νεράιδες που άλλα λένε κι άλλα εννοούν, ολόιδιες μα τόσο διαφορετικές, φαρμακερές και συνάμα αστείες, ανατέμνουν το παρελθόν και το μέλλον τους ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία. Μήπως όμως τελικά όσα τις ενώνουν είναι ισχυρότερα από όσα τις χωρίζουν; Κι ακόμα, μήπως όλα τα ανθρώπινα, σκέψεις, λέξεις, αισθήματα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αέρας;

 

Φωτο: Μαριλένα Σταφυλίδου
Φωτο: Μαριλένα Σταφυλίδου

 

Φωτο: Μαριλένα Σταφυλίδου
Φωτο: Μαριλένα Σταφυλίδου

 

Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Τσαλίκη, Όλια Λαζαρίδου

Κείμενο: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας
Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

 

Το τραγούδι της παράστασης θα συνθέσει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

 

Παραγωγή: Θέασις-Δράσεις Πολιτισμού ΕΠΕ
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

 

Info
Οκτώβριος 2019
Ιλίσια Βολανάκης