Τα πρώτα βήματα στην υλοποίηση των προγραμματικού σχεδιασμού του υπουργείου Πολιτισμού για το Τατόι μπαίνουν σε εφαρμογή με πρωτοβουλία της υπουργού Λίνας Μενδώνη. 


Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος «Φίλοι Κτήματος Τατοΐου» το αστυνομικό τμήμα του κτήματος Τατοΐου απέκτησε, με πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού. περιπολικό αυτοκίνητο, λύνοντας ένα πρόβλημα που απασχολούσε τα τελευταία χρόνια το τμήμα καθώς δυσκόλευε τις αναγκαίες περιπολίες για την προστασία του.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

 

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πριν από λίγο με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη το αστυνομικό τμήμα του κτήματος Τατοΐου απέκτησε και πάλι περιπολικό αυτοκίνητο. Τα τελευταία χρόνια το τμήμα είχε μείνει χωρίς περιπολικό με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μετακινούνται εντός του κτήματος με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και να μην μπορούν να γίνονται οι αναγκαίες περιπολίες για την προστασία των κτιρίων, των κινητών αντικειμένων και του Βασιλικού Κοιμητηρίου. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κυρία Υπουργό για την άμεση παρέμβασή της σε ένα ζήτημα που μας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια.


Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου ενημερώθηκε από την αστυνομική φρουρά Τατοΐου για την παραλαβή του αυτοκινήτου. Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού. Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την προστασία του π. Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου έγινε ήδη. Συνεχίζουμε τις επαφές μας με όλους τους συναρμόδιους φορείς στα πλαίσια του συντονισμού των άμεσων ενεργειών που απαιτούνται για την προστασία του κτήματος. Χαιρετίζουμε, τέλος, αυτή την απόφαση που έρχεται τρεις μέρες μετά από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του Κτήματος».