Τα live του Σαββατοκύριακου 17-19/5

Τα live του Σαββατοκύριακου 17-19/5 Facebook Twitter
David Bowie
0

Ch-ch-changes: A tribute to David Bowie

Πέντε τραγουδιστές ενσαρκώνουν διαφορετικούς «ρόλους» από τη μακρά και πολύπλευρη μουσική πορεία του θρύλου της ροκ, από το «Space Oddity» του 1969 μέχρι το «Blackstar» του 2016, στη μουσική αυτή παράσταση-αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Μπόουι.


Η Heroes Tribute Band είναι ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα που δημιουργήθηκε προς τιμήν του εμβληματικού καλλιτέχνη και αποτελείται από τους: Νεκτάριο Nekk Γεωργιάδη (φωνή), Tolis Fasois (φωνή), Lou is (φωνή), Γιώργο Μπίλιο (φωνή, επιμέλεια προγράμματος), Sugahspank! (φωνή), Γιάννη Δημητριάδη (πιάνο, πλήκτρα), Στέλιο Πασχάλη (τύμπανα), Γιώργο Βασιλάτο (κιθάρες), Mάριο-Λαζ Ιωαννίδη (κιθάρες), Θοδωρή Kαπετανάκο (μπάσο) και Σπύρο Νίκα (σαξόφωνο).
17/5, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Χίλτον, 22:00, εισ.: 7-15 ευρώ

She Past Away

Αυθεντικά σκοτεινός ο ήχος τους, μας ταξιδεύει πίσω στην δεκαετία του 80. Μαζί τους οι Bragolin, ένα post punk / dark wave ντουέτο από την Ουτρέχτη.
17/5, Temple Athens, Ιάκχου 17, 21:00, εισ.: 15-17 ευρώ

Matt Elliott

Τα live του Σαββατοκύριακου 17-19/5 Facebook Twitter
Matt Elliott


Ο Βρετανός Matt Elliott που έγινε ευρύτερα γνωστός το 1996 με το «Semtex», ένα από τα πιο σημαντικά drum & bass άλμπουμ των '90s, επιστρέφει στο six d.o.g.s στο πλαίσιο της μίνι ελληνικής περιοδείας του με σταθμούς σε Αθήνα, Πάτρα και Χανιά.
17/5, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 12-15 ευρώ

Michelle Gurevich

Τα live του Σαββατοκύριακου 17-19/5 Facebook Twitter
Michelle Gurevich


Η ρωσικής καταγωγής Michelle, κόρη μπαλαρίνας στα περίφημα μπαλέτα Kίροφ και μηχανικού στο Λένινγκραντ, μεγάλωσε ακούγοντας τη συλλογή των γονιών της που αποτελούνταν από σοβιετικούς και ευρωπαϊκούς δίσκους των '70s.


Η ιστορία της ξεκίνησε όταν ηχογράφησε στο δωμάτιό της το ντεμπούτο της, «Party Girl». Τώρα, η γνωστή «Chinawoman» έρχεται στο Gagarin στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας με ήχο που θυμίζει Nico και Leonard Cohen για να αφηγηθεί τις συναισθηματικές, κωμικοτραγικές της ιστορίες.
17/5, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: 15-22 ευρώ

Παιδί Τραύμα

Το Παιδί Τραύμα και η μπάντα του θα παίξουν ζωντανά τις «Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις», τo Σάββατο 18 Μαΐου στο six d.o.g.s. Παρέα τους θα έχουν τη Lou, tο ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της οποίας περιγράφει και σηματοδοτεί την προσαρμογή της στην ενήλικη ζωή και τον αγώνα για διατήρηση της αφέλειας και του ενθουσιασμού που την χαρακτηρίζουν.
18/5, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 5 ευρώ

Prins Obi & The Dream Warriors

Τα live του Σαββατοκύριακου 17-19/5 Facebook Twitter
Φωτο: Ευτυχία Βλάχου


Στο πλαίσιο της μουσικής σειράς Music Escapades, οι Prins Obi & The Dream Warriors επισκέπτονται το ΚΠΙΣΝ για να παρουσιάσουν το ομώνυμο άλμπουμ τους, που ηχογράφησαν το 2018, καθώς και κομμάτια από τα δύο προηγούμενα άλμπουμ του Prins Obi.


Οι Dream Warriors συνοδεύουν τον Prins Obi σε ένα ταξίδι εσωτερικό, με έντονη εκφραστική δύναμη και μια οπτικοακουστική ψυχεδελική ατμόσφαιρα επί σκηνής. Το αισθαντικό ηχόχρωμα, η χαρακτηριστική παρουσία των μουσικών οργάνων, οι εκφράσεις και οι κινήσεις των μουσικών, ο υποβλητικός φωτισμός και η ιδιαίτερη αισθητική προσέγγισή τους, όπως εκφράζεται μέσα από τα κοστούμια στις live εμφανίσεις τους, είναι στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα της μπάντας. Μιας μπάντας που με το δυνατό προσωπικό της στυλ μας ταξιδεύει σε μουσικές που μοιάζουν να είναι από άλλη εποχή, σε ένα στυλ ρετρό που ταυτόχρονα έχει μεταμοντέρνα και σημερινά στοιχεία.

Το άλμπουμ Prins Obi & The Dream Warriors που θα παρουσιαστεί στο ΚΠΙΣΝ αποτελεί το ντεμπούτο του αθηναϊκού underground supergroup και την τρίτη ολοκληρωμένη solo δουλειά του Prins Obi μετά το "The Age of Tourlou".
18/5, ΚΠΙΣΝ, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 21:00, Είσοδος ελεύθερη

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.