Τα live του Σαββατοκύριακου

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Freedom Candlemaker, Φωτο: Filep Motwary
0

Freedom Candlemaker

Με νέο καλλιτεχνικό ψευδώνυμο αλλά και δίσκο, ο μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός με έδρα τη Λευκωσία παρουσιάζει το άλμπουμ «Beaming Light» στο Ρομάντσο.


Ο καλλιτέχνης (παλιότερα γνωστός και ως J. Kriste Master of Disguise και Lefteris Moumtzis) είναι επίσης μέλος συγκροτημάτων όπως οι Trio Tekke, οι Low Spark και οι Σωτήρες, κεντρική φιγούρα πίσω από τη δισκογραφική Λουβάνα Records και ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Φέγγαρος. Τη βραδιά θα συμπληρώσουν μουσικά ο Νικόλας Δερβίσης και η Krista Muir από το Μόντρεαλ.
13/4, Bios.Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 21:00, εισ.: 7 ευρώ

Bebel Gilberto

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Bebel Gilberto


Η κόρη του θρυλικού Βραζιλιάνου μουσικού Joao Gilberto και βραβευμένη με Grammy, Bebel Gilberto, έχει αποκτήσει φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία του «Tanto Tempo» που κυκλοφόρησε το 2000 και από τότε συνεχίζει να αφήνει το δικό της στίγμα στη σύγχρονη bossa nova. Τη συναυλία θα ανοίξει η συνθέτρια και ερμηνεύτρια Κατερίνα Πολέμη.
13/4, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 22:00, εισ.: 17-45 ευρώ

The Dandelion

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
The Dandelion


Συνδυάζοντας τη flower pop αισθητική με τον μυστικιστικό ψυχεδελικό χαρακτήρα οι Dandelion από το Σίδνεϊ έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και θα παρουσιάσουν νέο υλικό αυτήν τη Παρασκευή στο six d.o.g.s.

Το συγκρότημα έχει μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Brian Jonestown Massacre, Kikagaku Mayo αλλά και οι King Gizzard & the Lizard Wizard.
12/4, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 14-17 ευρώ

Μιθριδάτης

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Μιθριδάτης


Ένα hip hop show, με τον Μιθριδάτη να ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και το γνωστό ρεπερτόριο των Ημισκουμπρίων. Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκεται ο ασυγκράτητος Σέξπυρ, και στα decks ο πρωταθλητής Ελλάδος του DMC Championship 2017, DJ Freestone.
12/4, Faust, Καλαμιωτου 11 & Αθηναϊδος 12, 22:30, εισ.: 6 ευρώ

Velvet Room: The Bonnie Nettles/ Film Jacket 35/ Maladie

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
The Bonnie Nettles


Η ομάδα του Velvet καλεί τους: Bonnie Nettles, Film Jacket 35 και Maladie για ένα live στη Μιλτιάδου.
13/4, Μιλτιάδου 17, 21:30, εισ.: 3 ευρώ

Kultur Shock

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Kultur Shock


Οι Kultur Shock είναι αυτοί που ξεκίνησαν το gypsy-punk revival, και μάλιστα νωρίτερα από τους Gogol Bordello,συνδυάζοντας punk & metal με βαλκανικές επιρροές, έχοντας για έδρα τους το μοναδικό Seattle των ΗΠΑ.
13/4, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: 15-20 ευρώ

Pink Turns Blue

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Pink Turns Blue


Οι Pink Turns Blue σχηματίστηκαν στην Κολωνία το 1985 και κυκλοφόρησαν 6 στούντιο άλμπουμ την περίοδο 1987 - 1994, με το πρώτο τους "If Two Worlds Kiss" να παραμένει κλασσικό για την wave σκηνή, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πολυπαιγμένα underground club hits. Διαλύθηκαν το 1994 και επανενώθηκαν 10 χρόνια μετά.

Μας επισκέπτονται στο Death Disco το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, δύο χρόνια μετά την παρθενική τους sold out εμφάνιση στον ίδιο χώρο. Τη βραδιά ανοίγουν οι Ghostland.
13/4, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 21:00, εισ.: 16-18 ευρώ

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.