Μια αρχιτεκτονική εκδήλωση με ενδιαφέροντες ομιλητές και τίτλο «Η Πόλη του Μέλλοντος: Ποιότητα Ζωής και Νέα Αστικά Σύνορα» παρουσιάζουν η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 19.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, με αφορμή την Ημέρα Ιταλικού Design.


Η εκδήλωση έχει ως στόχο να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους ορισμένα αρχιτεκτονικά έργα (όπως το ίδιο το ΚΠΙΣΝ) αλλάζουν το μέλλον μιας πόλης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε αυτήν.


Το πρόγραμμα ξεκινά με μια ομιλία του αρχιτέκτονα Giorgio Bianchi, συνεργάτη του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop (RPBW) και υπεύθυνου έργου για το ΚΠΙΣΝ.


Ακολουθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (στα αγγλικά), την οποία θα συντονίζει ο Ανδρέας Γιακουμακάτος, Καθηγητής Ιστορίας, Κριτικής Ανάλυσης και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τον Διονύση Σοτοβίκη, μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και ιδρυτή της εταιρείας Διονύσης Σοτοβίκης Α.Ε. και τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Βεντουράκη, έναν από τους δύο ιδρυτές της Betaplan S.A., που σχεδίασε ορισμένες από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και αποτέλεσε τοπικό συνεργάτη της RPBW για το έργο του ΚΠΙΣΝ.

 

Info
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Παρασκευή 22 Μαρτίου
Ώρα: 19.00
Ελεύθερη είσοδος
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα ιταλικά και τα αγγλικά προς τα ελληνικά και αντίστροφα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ SNFCC.org