Eurovision 2019: Τα πρώτα δευτερόλεπτα του "Better Love" της Κατερίνας Ντούσκα

Eurovision 2019: Τα πρώτα δευτερόλεπτα του "Better Love" της Κατερίνας Ντούσκα Facebook Twitter
0

Τα πρώτα δευτερόλεπτα από το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision, ανέβασε στο Istagram η Κατερίνα Ντούσκα. 

"Gotta get...", έγραψε λακωνικά η τραγουδίστρια στον επίσημο λογαριασμό της, πέντε ημέρες πριν την αποκάλυψη του κομματιού με το οποίο θα διαγωνιστεί στο Τελ Αβίβ.

«Είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό το τραγούδι»... «Είναι ένα mid tempo power pop song, με πολύ σύγχρονη παραγωγή που όμως στέκεται και σε ακουστική εκδοχή, με ένα όργανο, γιατί είναι πολύ μελωδικό», λέει η Κατερίνα Ντούσκα στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας για το τραγούδι με το οποίο θα πάρει μέρος στη φετινή Eurovision, ενώ τη συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό την χαρακτηρίζει ως «τεράστια εμπειρία...».

Η Ελληνοκαναδέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, που ζει μόνιμα στην Αθήνα, και το «Better Love», που είναι ο τίτλος του τραγουδιού, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου.

Η Κατερίνα Ντούσκα μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Λάμπρο Παπαθανασίου

Το τραγούδι με το οποίο θα πάτε στη Eurovision λέγεται «Better Love» δώστε μας λίγα περισσότερα στοιχεία γι' αυτό;

Είναι ένα mid tempo power pop song, με πολύ σύγχρονη παραγωγή που όμως στέκεται και σε ακουστική εκδοχή, με ένα όργανο, γιατί είναι πολύ μελωδικό. Είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό το τραγούδι. Το έγραψα με τον Leon of Athens και τον David Sneddon. Φτιάξαμε μια φοβερή ομάδα στο Λονδίνο με τον παραγωγό Phil Cook αλλά και τον David, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Ellie Goulding και Lana Del Rey.

Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για το τραγούδι αυτό; Πώς προέκυψε;

Ήταν ένα τραγούδι που υπήρχε στα σκαριά, σε ημιτελή μορφή και με αφορμή το διαγωνισμό δουλεύτηκε σοβαρά. Μου άρεσε το ότι είχε μια μελωδία φωτεινή και αισιόδοξη. Ήθελα ένα τραγούδι εξωστρεφές με δύναμη και βάθος και νιώθω πως για πρώτη φορά έγραψα ένα τραγούδι που δεν ξεκινά και τελειώνει με μένα. Αφορά τους άλλους και λειτουργεί σαν πρόσκληση, σαν αγκαλιά.

Ποια είναι η «καλύτερη αγάπη» για σας;

Σίγουρα όχι η εύκολη. Είναι ανώτερη, βαθιά και ανιδιοτελής.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε με το τραγούδι σας;

Θα ήθελα να μπορεί να προσφέρει ανάταση και ζεστασιά. Νομίζω πως όταν βρισκόμαστε σε μια ψυχική διάσταση, συμβαίνουν πολλά.

Πείτε μας πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στη Eurovision; Πώς αισθανθήκατε όταν σας έγινε η πρόταση από την ΕΡΤ;

Η πρόταση μου έγινε από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και με ξάφνιασε πραγματικά. Δεν θα μπορούσα να το είχα προβλέψει νομίζω. Προήλθε από μια νεοσύστατη επιτροπή τρομερά αξιόλογων ανθρώπων που είχαν το όραμα να κάνουν κάτι διαφορετικό. Αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό όπως και η εμπιστοσύνη τους σε μένα, συνολικά σαν καλλιτέχνιδα. Το σκέφτηκα πάντως πολύ καιρό και πολύ υπεύθυνα πριν πω το ναι.

Πώς αισθάνεστε για τη συμμετοχή σας στη Eurovision;

Νιώθω πολύ περήφανη για ό,τι έχουμε δημιουργήσει μέχρι στιγμής με την ομάδα μου και πολύ ενθουσιασμένη για όλα όσα ακολουθούν μέχρι το Μάη.

Από τη συμμετοχή σας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής τι πιστεύετε ότι θα κερδίσετε ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Τεράστια εμπειρία πρωτίστως. Μέσα από αυτούς τους λίγους μήνες προετοιμασίας κερδίζεις χρόνια εμπειρίας. Αυτό είναι τρομερά πολύτιμο για κάθε καλλιτέχνη. Είναι μια τεράστια παραγωγή και ένα τεράστιο stage που σού δίνει την ευκαιρία παγκόσμιας προβολής. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι μια διαδικασία από την οποία βγαίνεις πιο δυνατός.

Eurovision 2019: Τα πρώτα δευτερόλεπτα του "Better Love" της Κατερίνας Ντούσκα Facebook Twitter

Η Κατερίνα Ντούσκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ και ζει στην Αθήνα. Το άλμπουμ της «Embodiment» (Ενσάρκωση) κυκλοφόρησε το 2016 από τη Minos EMI/Universal, και το 2018 το single της «Fire Away» επιλέχθηκε για να ντύσει μουσικά την επίσημη τηλεοπτική καμπάνια γνωστής εταιρείας καφές τον Καναδά.

Το μουσικό ύφος της περιλαμβάνει σκοτεινούς ήχους που θυμίζουν τα πρότυπά της όπως η Lykke Li, η Banks και η Jessie Ware και ο αξιοσημείωτος τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια της έχει κατά καιρούς παρομοιαστεί με αυτόν της Amy Winehouse.

Η Κατερίνα έγινε γνωστή με το hit της «One in a Million» και τη διασκευή της στο «Do I Wanna Know» των Arctic Monkeys η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως η LP, ο Albin Lee Meldau, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan, o Oddisee, οι Kadebostany ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη όπως στα The 02 Academy London, Rockwave Festival, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Μέγαρο Μουσικής και στο διεθνές φεστιβάλ «Give a home» του Sofarsound's /Amnesty International όπου ήταν μια εκ των περισσοτέρων 300 καλλιτεχνών που συμμετείχαν με σκοπό την υποστήριξη των προσφύγων ανά τον κόσμο.

Η Κατερίνα Ντούσκα ανήκει στο δυναμικό της Minos EMI/Universal Music Group

 
Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.