Ο Σεργκέι Πολούνιν απολύθηκε από την Όπερα του Παρισιού μετά από ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα

Ο Σεργκέι Πολούνιν απολύθηκε από την Όπερα του Παρισιού μετά από ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα Facebook Twitter
0

Τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Σεργκέι Πολούνιν ανακοίνωσε η Όπερα του Παρισιού μετά από το ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα του διάσημου χορευτή.

Ο Πολούνιν είχε προσκληθεί από την Όπερα του Παρισιού για να πάρει μέρος στην παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων» που θα έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο, ωστόσο πρόσφατα σχόλιά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενάντια στους ομοφυλόφιλους και τους υπέρβαρους, προκάλεσαν την αντίδραση της παρισινής όπερας. 

Η Ορελί Ντιπόν, πρώην χορεύτρια και διευθύντρια της Όπερας του Παρισιού, αναγνώρισε πως ο Πολούνιν είναι ένας ταλαντούχος χορευτής ωστόσο οι δημόσιες τοποθετήσεις του δεν συνάδουν με τις αξίες του οργανισμού και ανακοίνωσε την απόσυρση της πρόσκλησης. 

Ο Πολούνιν, που είναι γνωστός ως το «κακό παιδί» του μπαλέτου, επιτέθηκε στους γκέι χορευτές πριν έναν μήνα σε ανάρτησή του στο Instagram και κάλεσε τους άνδρες χορευτές μπαλέτου να γίνουν «πιο άντρες». 

View this post on Instagram

Man up to all men who is doing ballet there is already ballerina on stage don't need to be two. Man should be a man and woman should be a woman. Masculine and Feminine energies creates balance. That’s a reason you got balls. Same think Outside ballet, Man what’s wrong with you? Females now trying take on the man role because you don’t fuck them and because you are an embarrassment. Man are wolfs man Are lions man are the leaders of there’s family you suppose to take care of everything ! What happen? Stop being weak be a man be a warrior what’s wrong with you??? No respect for you, life will beat you down put you on your knees and wash you out. need a good slap to wake you up Unbelievable!!! Артистам Балета! Мужик должен быть мужиком на сцене, уже есть балерина, не должно быть двух. Мужчина должен быть мужчиной, а женщина женщиной. Мужская и Женская энергия создает баланс. Вот почему у вас есть яйца. То же самое вне балета, мужики что с вами? Женщины в мире сейчас пытаются стать на роль мужчины Потому что вы их не трахаете и потому что вы позор. Мужик ето волк Мужик кто лев - это глава семьи, которий обо всем позаботится! Что с вами? Хватит быть соплей, будь мужчиной, будь воином, что с тобой такое ??? Никакого уважения к тебе, жизнь побьет тебя, поставит на колени и смоет тебя. Хороший подзатыльник дать , чтобы проснулся Пипец !!!

A post shared by Sergei Polunin (@sergeipolunin) on

«Ο άνδρας πρέπει να είναι άνδρας και η γυναίκα πρέπει να είναι γυναίκα και αυτός είναι ο λόγος που έχετε όρχεις», έγραψε ο χορευτής. 

Αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους άνδρες χορευτές είπε πως «οι γυναίκες προσπαθούν τώρα να πάρουν τον ανδρικό ρόλο γιατί δεν πάτε μαζί τους και γιατί αποτελείτε ντροπή». 

Ο Πολούνιν, που στο παρελθόν, σύμφωνα με το περιοδικό Dance, αντιμετώπιζε θέματα με το αλκοόλ και την κατάχρηση ουσιών είπε πως οι γκέι άνδρες «χρειάζονται ένα καλό χαστούκι. Οι άντρες είναι λύκοι, είναι λιοντάρια. Ο άνδρας  είναι οι ηγέτης της οικογένειας.»

Παράλληλα ο χορευτής επιτέθηκε και στους υπέρβαρους με ανάρτησή του στο Instagram την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ας χαστουκίσουμε τους χοντρούς όταν τους βλέπουμε. Θα τους βοηθήσουμε και θα τους ενθαρρύνουμε να χάσουν βάρος. Κανένας σεβασμός στην τεμπελιά», έγραψε, ωστόσο αργότερα διέγραψε την ανάρτηση. 

Ο Πολούνιν, που έχει γεννηθεί στην Ουκρανία, πήρε την ρωσική υπηκοότητα τον Νοέμβριο. 

Είναι ένθερμος υποστηρικτής του Βλάντιμιρ Πούτιν, το πρόσωπο του οποίου έχει χτυπήσει τατουάζ στο στήθος του. Ο Πολούνιν έχει δηλώσει πως προσεύχεται να αναλάβει την κυριαρχία του κόσμου ο Πούτιν γιατί «θα είναι η οριστική νίκη πάνω στο κακό». 

View this post on Instagram

Thank you To Vladimir Putin for Keeping One World Order away from taking power over the world. This man keeping us all safe. My support for Russia and Vladimir Putin you are Good people amongst many others around the world !!! Keep strong unite and stand against Evil organizations. together we will win and this world will be kinder and safer place. Спасибо Владимиру Путину за то что он не дал Одному мировому порядку захватить власть над миром. Этот человек дает всем нам защиту. Моя поддержка России и Владимиру Путину Вы хорошие люди в числе Многих других по всему миру. Сил вам, объединяйтесь и вставайте против злых организаций. Вместе мы победим! и этот мир будет добрее и безопасностей.

A post shared by Sergei Polunin (@sergeipolunin) on

Ο Πολούνιν έγινε γνωστός σε ευρύτερα ακροατήρια όταν χόρεψε το διάσημο «Τake me to Church» σε ένα βίντεο του Ντέιβιντ Λα Σαπέλ. Παραδόξως, το κομμάτι σχολιάζει τη στάση της Καθολικής Εκκλησίας ενάντια στην ομοφυλοφιλία. 

Τα σχόλια του προκάλεσαν και τις αντιδράσεις συναδέλφων του. Ο χορευτής της όπερας του Παρισιού Αντριέν Κουβέζ χαρακτήρισε ως «όνειδος» τον Πολούνιν.

«Είναι ειλικρινά αδύνατο για την Όπερα του Παρισιού να καλέσει κάποιον όπως αυτόν το 2016. Η εταιρεία μας προάγει τις αξίες του σεβασμού και της ανοχής! Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τίποτα να κάνει με εμάς.»

Ο Πολούνιν έχει πάνω από 170.000 ακόλουθους στα Instagram και οι παρεμβάσεις τους προκάλεσαν την οργή αρκετών που κάλεσαν για μποϊκοτάζ στην Όπερα του Παρισιού. 

Το «κακό παιδί» του μπαλέτου, που το ταλέντο του έχει συγκριθεί με αυτό του Νουρέγιεφ, ξεκίνησε να χορεύει στην ηλικία των 3 ετών και μετακόμισε στο Λονδίνο στα 13 ώστε να γίνει μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού. 

 Έγινε ο νεότερος χορευτής της και σόκαρε τους πάντες όταν το 2012, σε ηλικία μόλις 23 ετών, όταν ανακοίνωσε πως θέλει να σταματήσει την καριέρα του. 

Με πληροφορίες από The Telegraph 

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.