Ακριβότερα τα εισιτήρια στο Μουσείο της Ακρόπολης - Τι αλλάζει

Ακριβότερα τα εισιτήρια στο Μουσείο της Ακρόπολης - Τι αλλάζει Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΚΟΣ
0

Ακριβότερα θα είναι τα εισιτήρια στο Μουσείο της Ακρόπολης σε λίγους μήνες καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε νέα τιμολογιακή πολιτική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθιερώνεται για πρώτη φορά το διζωνικό σύστημα, πράγμα ου σημαίνει πως η τιμή θα αλλάζει ανάλογα με την εποχή.

Η τιμή για την είσοδο στο Μουσείο τώρα είναι στα 5 ευρώ, αλλά με το νέο σύστημα κατά το επτάμηνο της θερινής περιόδου με το διευρυμένο ωράριο (01/04-31/10) η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (5995 Β΄/31.12.2018) η υπ. αριθμ. 8983/18.12.2018 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης για την επικαιροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων του Μουσείου με την ολοκλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του.


Για πρώτη φορά καθιερώνεται διζωνικό σύστημα, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που εφαρμόζεται από το 2016 σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού.


Συγκεκριμένα, κατά το επτάμηνο της θερινής περιόδου με το διευρυμένο ωράριο (01/04-31/10) η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ (5 ευρώ το μειωμένο).

Για τη χειμερινή περίοδο (01/11-31/03) διατηρούνται οι ισχύουσες τιμές (5 ευρώ και 3 ευρώ το μειωμένο).

Παράλληλα, βρίσκεται σε τελικό στάδιο η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών με την οποία προβλέπεται, για πρώτη φορά, η απόδοση ποσοστού 30% των εσόδων από τα εισιτήρια της θερινής περιόδου του Μουσείου της Ακρόπολης στο Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με σκοπό τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των μουσείων του Υπουργείου.

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ - Ποιοι το δικαιούνται με την επίδειξη της απαραίτητης ταυτότητας:

 

α) Οι φοιτητές ή σπουδαστές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Ισότιμων Σχολών, των εκτός της ΕΕ χωρών, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας ή της διεθνούς φοιτητικής ταυτότητας ISIC (International Student Identity Card)

β) Οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών, των εκτός της ΕΕ χωρών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για την επιβεβαίωση της ηλικίας

γ) Οι πολίτες άνω των 65 ετών, των εντός της ΕΕ χωρών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

δ) Οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα) και ο συνοδός τους

ε) Οι Έλληνες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας

ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από την καταβολή εισιτηρίου οι κατωτέρω, με την επίδειξη της απαραίτητης ταυτότητας:

α) Τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου

β) Οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών, των εντός της ΕΕ χωρών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για την επιβεβαίωση της ηλικίας

γ) Τα παιδιά ηλικίας έως 5 ετών, των εκτός της ΕΕ χωρών

δ) Οι φοιτητές ή σπουδαστές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Ισότιμων Σχολών των Κρατών-Μελών της ΕΕ ή Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και των Σχολών Ξεναγών, με την επίδειξη της ανανεωμένης φοιτητικής τους ταυτότητας, του φοιτητικού πάσο, ή της διεθνούς φοιτητικής ταυτότητας ISIC (International Student Identity Card)

ε) Οι υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία, με την επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας

στ) Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας

ζ) Οι κάτοχοι ειδικής κάρτας μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ΙCOM) ή του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS)

η) Οι ξεναγοί, με την επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας του Υπουργείου Τουρισμού

θ) Οι συνοδοί-εκπαιδευτικοί στις επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ανεξάρτητοι εκπαιδευτικοί με την επίδειξη της Κάρτας Ελευθέρας Εισόδου ή της κάρτας μέλους της ΟΛΜΕ

ι) Οι δημοσιογράφοι, με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας

ια) Τα μέλη της ' Ένωσης Φίλων Ακρόπολης', με την επίδειξη της κάρτας-μέλους

ιβ) Οι επίσημοι φιλοξενούμενοι του Ελληνικού Δημοσίου

ιγ) Τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) και ένας συνοδός αυτών, με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας του Υπουργείου Υγείας ή ιατρικής γνωμάτευσης δημόσιου φορέα όπου θα αναγράφεται με σαφήνεια η αναπηρία και το ποσοστό αυτής

ιδ) Οι κάτοχοι της 'Κάρτας Ελευθέρας Εισόδου'

ιε) Οι γονείς πολύτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 25 ετών εάν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη θεωρημένου πάσου πολυτέκνων της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ). Επίσης, οι γονείς τρίτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 24 ετών εάν σπουδάζουν και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο

ιστ) Τα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με την επίδειξη της κάρτας μέλους

ιζ) Οι καθηγητές αρχαιολογίας, με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας

ιη) Οι Έλληνες άνεργοι πολίτες με την επίδειξη της ταυτότητάς τους και της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.