Ο «Καρυοθραύστης» των Μπαλέτων Μπολσόι σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής

Ο «Καρυοθραύστης» των Μπαλέτων Μπολσόι σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Facebook Twitter
Φωτο: Damir Yurupov
0

Ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο μπαλέτο, «Ο Καρυοθραύστης», επιστρέφει στη μεγαλοπρεπή σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι και μεταδίδεται απευθείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αλλά και σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Παραμονή Χριστουγέννων: Η κούκλα-καρυοθραύστης της Κλάρας-Μαρίας, δώρο του νονού της, μεταμορφώνεται σε έναν γοητευτικό πρίγκιπα που την οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο των ζαχαρωτών, των νεράιδων, των παιχνιδιών, της Βασίλισσας του Χιονιού. Ξαφνικά, όμως, μπροστά στην Κλάρα-Μαρία και στον Πρίγκιπα εμφανίζονται ο Βασιλιάς των Ποντικών και ο στρατός του με απειλητικές διαθέσεις.


Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν την υπέροχη ιστορία της κούκλας-καρυοθραύστη και την αγαπημένη μουσική του Τσαϊκόφσκι, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, σε μια μαγική παραγωγή για όλη την οικογένεια με λαμπερά κοστούμια, χιονονιφάδες που χορεύουν και παιχνίδια που ζωντανεύουν. Τη χορογραφία και το λιμπρέτο υπογράφει ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς.


Μπαλέτο κατεξοχήν γιορτινό, εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι του Χόφμαν και βασισμένο στην «αθάνατη» παρτιτούρα του Τσαϊκόφσκι που γράφτηκε το 1892, ο «Καρυοθραύστης» εξακολουθεί να μαγεύει το κοινό ολόκληρης της υφηλίου, με τις συναρπαστικές περιπέτειες των χαρακτήρων του.


Στην εκδοχή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι, η Ekaterina Krysanova (Κλάρα-Μαρία) και ο Semyon Chudin (Πρίγκιπας-Καρυοθραύστης).

Η μετάδοση της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χορός στο Μέγαρο» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).


Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282333

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, 17:00

Εισιτήρια: 15 και 8 ευρώ

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.