ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τα live του Σαββατοκύριακου

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Nalyssa Green, Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Nalyssa Green Μπλουμ Live

Το ελληνόφωνο άλμπουμ της παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ολότητά του η Nalyssa Green. Στην τρίτη προσωπική δουλειά της, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη από την Inner Ear, περιλαμβάνονται δέκα συνθέσεις με ειλικρίνεια, άρωμα Αθήνας, έρωτα και μελαγχολίας. Τη συναυλία θα ανοίξει ο Kristof με το πιάνο του, ενώ στον χώρο θα πωλείται ο δίσκος σε τρεις μορφές: βινύλιο, CD και μία ακόμα σπέσιαλ μορφή -έκπληξη.

24/11, Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 21:00, εισ.: 7 ευρώ

Γιώργης Χριστοδούλου, Αν η αγάπη ήταν δρόμος

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Γιώργης Χριστοδούλου


Ο Γιώργης Χριστοδούλου, συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία και για να το γιορτάσει καλεί τους φίλους του και συνεργάτες στο Half Note, όπου για τέσσερα συνεχόμενα διαφορετικά βράδια θα πιάσουν το νήμα από την αρχή, φτάνοντας μέχρι το άλμπουμ «Αν η αγάπη ήταν δρόμος», που μόλις κυκλοφόρησε από τη Μικρή Άρκτο.


23- 26/11, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30, εισ.: 15-20 ευρώ

Leon of Athens

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Leon of Athens


Με συμμετοχές σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (South by Southwest, Firefly, Okeechobee, Summerfest) και σημαντικές συνεργασίες (Ευθύμης Φιλίππου, Rootlessroot κ.ά.), το 2018 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον Leon of Athens. Την Παρασκευή θα ολοκληρώσει την περιοδεία του σε Αμερική και Ευρώπη με ένα live στο six d.o.g.s παρέα με την Anna Vs June.

23/11, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 6-8 ευρώ

Equiknoxx/ Jay Glass Dubs

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Equiknoxx


Η κολεκτίβα από το Kingston έχει δημιουργήσει beats για πολλούς αστέρες της dancehall (Beenie Man, Ward 21, Busy Signal κ.ά.), ανανεώνοντας, σύμφωνα με πολλούς, το είδος. Το 2016 τράβηξε την προσοχή με την πρώτη κυκλοφορία της στην εταιρεία DDS των Demdike Stare, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία το 2017 με το άλμπουμ Colon Man. Μαζί τους ο Jay Glass Dubs.

23/11, Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 23:00, εισ.: 10 ευρώ

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Τα χρόνια της ωριμότητας

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει δύο μεγαλειώδη συμφωνικά έργα του ύστερου γερμανικού Ρομαντισμού: Johannes Brahms: Διπλό κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 102 και Antonín Dvořák: Συμφωνία αρ. 5 σε φα μείζονα, έργο 76.


23/11, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 5-25 ευρώ

The Zero Won/ Sma Rag Da/ Owl III

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
The Zero Won


Το Σάββατο oι The Zero Won επιστρέφουν στη σκηνή του six d.o.g.s για ένα live γεμάτο disco beats, pop αισθητική και μοναδικά visuals. Τη βραδιά θα ανοίξει το pop electronic duo των FOAM, με ήχους indie, electronic, downtempo και dream pop. Special guest o OWL III.


24/11, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 5 ευρώ

A-round Bach: πριν και μετά τις Παραλλαγές Goldberg Ρεσιτάλ ακορντεόν

Οι Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης του δυτικού μουσικού πολιτισμού, παρουσιάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά με ένα ακορντεόν. Απέναντί τους, το Erz (ορυκτό, στα φιλανδικά) του Φιλανδού Γιούκκα Τιένσου.


24/11, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 7-15 ευρώ

Jazz Chronicles: Jazz Baroque

Η σειρά Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει μια ανατρεπτική συναυλία, όπου το μουσικό project Jazz Baroque παντρεύει την classic και fusion jazz με το baroque.

Το Jazz Baroque ξεκίνησε ως πρότζεκτ όταν ο τζαζ κιθαρίστας και συνθέτης Τηλέμαχος Μούσας, η τραγουδίστρια Νάσια Γκόφα και ο σολίστ του μουσικού πριονιού Νίκος Γιούσεφ, δημιουργοί του GMG trio, ενσωμάτωσαν στο σχήμα τους εξαιρετικούς μουσικούς Αλέξανδρο Τράμπα στο κοντραμπάσο και Πάνο Ηλιόπουλο στο τσέμπαλο και το πιάνο με στόχο να εξερευνήσουν νέους μουσικούς δρόμους. Με το νέο τους σχήμα ταξιδεύουν τον ακροατή με όχημα την τζαζ σε μουσικές της Αναγέννησης και του Μπαρόκ.


25/11, ΚΠΙΣΝ, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 21:00, Είσοδος ελεύθερη

Culture
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.