Για πρώτη φορά σε ελληνικά χέρια το ευρωπαϊκό βραβείο Eurimages Co-Production Αward

Για πρώτη φορά σε ελληνικά χέρια το ευρωπαϊκό βραβείο Eurimages Co-Production Αward Facebook Twitter
Οι ιδρυτές της Heretic Κωνσταντίνος Κοντοβράκης και Γιώργος Καρναβάς.
0

Στους Έλληνες κινηματογραφικούς παραγωγούς, Γιώργο Καρναβά και Κωνσταντίνο Κοντοβράκη της εταιρείας Heretic, απονέμεται φέτος το βραβείο Eurimages Co-Production Award - Prix Eurimages.

Το βραβείο θα παραλάβουν στην τελετή απονομής των 31ων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, στις 15 Δεκεμβρίου, στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, η φετινή βράβευση των Ελλήνων παραγωγών «αναγνωρίζει τον σημαντικό τους ρόλο στην ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία καθώς και την συμβολή τους στην ανάπτυξη και προώθηση του κλάδου των συμπαραγωγών και κατ΄επέκταση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω βραβείο απονέμεται σε Έλληνες παραγωγούς, καθώς και ότι πρόκειται για τους νεώτερους παραλήπτες του στην ιστορία του θεσμού.

Το βραβείο που απονέμεται από το Eurimages, επίσημο όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, θεσπίστηκε το 2007 θέλοντας να αναδείξει «τον αποφασιστικό ρόλο των συμπαραγωγών στην ανάπτυξη διεθνών δεσμών και ανταλλαγών».

Ο Γιώργος Καρναβάς και ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης ίδρυσαν την εταιρεία Heretic το 2013, με εξαρχής σαφή διεθνή προσανατολισμό.

Από τότε μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει υλοποιήσει και συμμετάσχει σε περισσότερα από 35 κινηματογραφικά project ως παραγωγός, συμπαραγωγός και sales agent.

«Νιώθουμε ειλικρινά ευγνώμονες απέναντι στο Eurimages και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Για εμάς αυτό το βραβείο δεν είναι μόνο μια προσωπική διάκριση αλλά κυρίως μια ύψιστη αναγνώριση για όλους τους συνεργάτες μας στα χρόνια αυτά που κάνουμε ταινίες. Είναι πραγματικά σπουδαίο και συγκινητικό» δηλώνουν ο Γιώργος Καρναβάς και ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.