Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, σε κάστρα και φρούρια σε όλη την Ελλάδα, όπου η ιστορία παρουσιάστηκε στο φυσικό της περιβάλλον, οι δημιουργοί του «Ερωφίλη project» παρουσιάζουν τη νέα εκδοχή της δουλειάς τους στο Θέατρο Σφενδόνη.


Η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Θεόδωρου Οικονομίδη και οι εμπνευσμένες ερμηνείες της Αμαλίας Αρσένη, Δανάης Λουκάκη, Βαγγέλη Σαλευρή και Κωνσταντίνου Τσιομίδη και των μουσικών Αρετής Κοκκίνου και Δημήτρη Πρόκου μετατρέπουν το ποιητικό αριστούργημα του Χορτάτση σε μια σύγχρονη τραγωδία υψηλών προδιαγραφών.


Το Θέατρο Σφενδόνη μετατρέπεται στην αίθουσα του θρόνου του βασιλιά Φιλόγονου. Το επιβλητικό σκηνικό, στο oποίο εξελίσσεται το πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρεθυμνιώτη ποιητή, η διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα.

 

Φωτο: Κική Παπαδοπούλου
Φωτο: Κική Παπαδοπούλου


Μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, συνοδευόμενη από ζωντανή μουσική πανδουρίδας, κανονακίου, ηλεκτρικής και κλασικής κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικών ερμηνειών. Τα πρωτότυπα κοστούμια και η φρέσκια ερμηνευτική πρόταση ολοκληρώνουν την εικόνα της σύγχρονης τραγωδίας.


Μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον κάνει επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου εξελίσσεται μια ερωτική τραγωδία, αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου. Οι θεατές δεν είναι πια απλοί επισκέπτες, αλλά μύστες σε μια θεατρική τελετουργία και μάρτυρες ενός τραγικού περιστατικού.

 

Φωτο: Κική Παπαδοπούλου
Φωτο: Κική Παπαδοπούλου


Συντελεστές

Διδασκαλία-σκηνοθεσία, μουσική, σκηνικό: Θεόδωρος Οικονομίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρα Μοτάκη

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξαντροπούλου

Κατασκευές: Δήμητρα Παπαδημητροπούλου

Δημιουργικό-γραφιστικά: Μαίρη Πανδή

Επεξεργασία κειμένου: Θ. Οικονομίδης

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

 

Ερμηνεύουν: Αμαλία Αρσένη, Κωνσταντίνος Τσιομίδης, Δανάη Λουκάκη, Ευάγγελος Σαλευρής, Θ. Οικονομίδης

Μουσικοί

Ηλεκτρική κιθάρα, μαντολίνο: Αρετή Κοκκίνου

Πνευστά: Δημήτρης Πρόκος

Κανονάκι: Αμαλία Αρσένη

Κλασική κιθάρα, πανδουρίδα: Θ. Οικονομίδης

 

Info

Ερωφίλη project

Θέατρο Σφενδόνη

Μακρή 4, Μακρυγιάννη. Τηλέφωνο: 215 5158968

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο: 21:00 / Κυριακή 18:15

Εισιτήρια: 12 και 8 ευρώ