Για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια ο Γούντι Άλεν ίσως αναγκαστεί να σταματήσει τον κινηματογράφο

Για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια ο Γούντι Άλεν ίσως αναγκαστεί να σταματήσει τον κινηματογράφο Facebook Twitter
0

Oι σινεφίλ ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με μια χρονιά χωρίς νέα ταινία του Γούντι Άλεν το 2019, κάτι που σηματοδοτεί το πρώτο τέτοιο δημιουργικό διάλειμμα για τον βετεράνο σκηνοθέτη από το 1974.

Η 48η ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη «A Rainy Day in New York» αναμένει ημερομηνία κυκλοφορίας από τη Amazon πριν από το τέλος αυτής της χρονιάς, αλλά στη συνέχεια ο 82χρονος κινηματογραφιστής δεν έχει κάτι προγραμματισμένο.

Το μόνο που υπάρχει στη βάση δεδομένων IMDb είναι ένα πρότζεκτ για το 2020 χωρίς τίτλο.

«Ο Γούντι αγαπά να δουλεύει. Ποτέ δεν κάνει διακοπές. Αλλά θα μείνει εκτός μέχρι να βρει έναν υποστηρικτή», ανέφερε ο ιστότοπος Six Site. Οι εκπρόσωποι του Άλεν διαψεύδουν οποιοδήποτε πρόβλημα στη χρηματοδότηση του σχεδίου για το 2020, αλλά δεν υπάρχει αναφορά για το 2019.

Ο ρυθμός του Άλεν στην κινηματογραφική παραγωγή είναι άπιαστος καθώς έχει γράψει, σκηνοθετήσει και κυκλοφορήσει μια νέα ταινία κάθε χρόνο για τα τελευταία 44 χρόνια και όλα έδειχναν ότι θα συνεχίσει.

Το 2016 υπέγραψε μια συμφωνία διανομής πέντε ταινιών με την Amazon και τεχνικά χρωστά ακόμη τρεις ταινίες μετά από το «Wonder Wheel» και το «A Rainy Day in New York».

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ωστόσο, δημιουργήθηκαν αμφιβολίες ως προς το κατά πόσον η συμφωνία θα τηρηθεί υπό το φως των ισχυρισμών για σεξουαλική κακοποίηση που έκανε η υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου.

«Η Amazon δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να διακόψει τους δεσμούς με τον σκηνοθέτη, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μια μεγάλη αποζημίωση», λένε οι πηγές που αναφέρει ο Guardian.

Αστέρια του τελευταίου του φιλμ έχουν ήδη δεσμευθεί να δώσουν τις αμοιβές τους στη διάθεση φιλανθρωπικών οργανώσεων για θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Άλλοι ηθοποιοί που συνεργάστηκαν με τον Άλεν, έχουν υποσχεθεί ότι δεν θα συνεργαστούν ξανά μαζί του.

Γενικά, στο Χόλιγουντ το κλίμα δεν είναι πολύ καλό στον απόηχο του κινήματος Metoo.

Μέχρι πρόσφατα, o Άλεν είχε τη φήμη ότι προσελκύει κορυφαίους ηθοποιούς, οι οποίοι εργάζονται συνήθως για μειωμένες αμοιβές, με αντάλλαγμα τη φήμη του και την προοπτική ενός βραβείου.

Οι ταινίες του Άλεν έχουν κερδίσει επτά βραβεία Όσκαρ και ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει κερδίσει τέσσερα από τα βραβεία.

Τώρα αρκετοί αναρωτιούνται αν αυτή η διακοπή θα είναι τελικά μόνιμη.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.