Σαρωτικές αλλαγές στα Όσκαρ για να ανέβει η τηλεθέαση- Νέο βραβείο και διαφορετικός τρόπος απονομής

Σαρωτικές αλλαγές στα Όσκαρ για να ανέβει η τηλεθέαση- Νέο βραβείο και διαφορετικός τρόπος απονομής Facebook Twitter
1

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την πτώση της τηλεθέασης του κατά την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, οι διοργανωτές αποφάσισαν να τιμώνται πλέον και οι δημοφιλείς ταινίες, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση της εκδήλωσης θα περιοριστεί στις 3 ώρες.

Οι σαρωτικές αυτές αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ από την τελετή του Φεβρουαρίου του 2019 στο Χόλιγουντ, θα περιλαμβάνουν επίσης την απονομή κάποιων από τα 24 Χρυσά Αγαλματίδια κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης.

«Έχουμε ακούσει από πολλούς από εσάς για βελτιώσεις που χρειάζονται προκειμένου τα Όσκαρ και η Ακαδημία μας να μπορούν να ακολουθήσουν έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει. Το συμβούλιο λαμβάνει αυτό το χρέος σοβαρά υπόψη», επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Κινηματογράφου σε μια επιστολή προς τα μέλη.

Το τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ που παρακολούθησε την 4ωρη τελετή των Όσκαρ τον Μάρτιο του 2018 ανήλθε σε μόλις 26,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, το μικρότερο στην 90χρονη ιστορία των βραβείων.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι οι μεγαλύτερες που γίνονται μετά το 2016, όταν η Ακαδημία δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τις υποψηφιότητες γυναικών και εκπροσώπων των μειονοτικών ομάδων ως απάντηση στις επικρίσεις που είχε δεχθεί για τις #OscarsSoWhite υποψηφιότητές της.

Στη σημερινή επιστολή δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα κατηγορία για τις δημοφιλείς ταινίες.

Τα τελευταία χρόνια, τα Όσκαρ έχουν την τάση να τιμούν ταινίες όπως «Η Μορφή του Νερού» ή το «Moonlight», παρά επιτυχίες του box office όπως «Ο Πόλεμος των Άστρων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Culture
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

1 σχόλια
Οσον αφορα την τελευταια παραγραφο, ποτε πηρε οσκαρ καποιο Star Wars, περα απο ειδικα εφε και ηχο και υπαρχει παραπονο τωρα;Επισης, ποιο το νοημα να γινεται απονομη βραβειου κατα την διαρκεια των διαφημισεων; Μηπως να δινουν την λιστα εκ των προτερων για να γλυτωνει ο κοσμος το 3ωρο;