Το Gucci Garden, μια ωδή στην κληρονομιά και την δημιουργικότητα του διάσημου οίκου μόδας στο Palazzo della Mercanzia της Φλωρεντίας, ανοίγει δύο νέα δωμάτια αποκλειστικά αφιερωμένα στη Björk, τα οποία θα περιλαμβάνουν ρούχα από το μουσικό βίντεο «The Gate» του 2017.

 

Το Gucci Garden εξερευνά την ιστορία του οίκου από το 1921 μέχρι σήμερα με μια σειρά από μοναδικά αντικείμενα, απλωμένα σε δύο ορόφους, όπως ρούχα και αξεσουάρ, μέσω video installations και έργων τέχνης. Για τον Ιούνιο του 2018, ο χώρος ανοίγει δύο νέα δωμάτια στον πρώτο όροφο, που θα είναι αφιερωμένα σε καλλιτέχνες.

 

Ο πρώτος καλλιτέχνης που τιμάται στους νέους χώρους είναι η Björk, η διάσημη μουσικός από την Ισλανδία, γνωστή μεταξύ άλλων, για τα πρωτότυπα και εντυπωσιακά ρούχα που επιλέγει.

 

 

 

 

 

 

 

Στην έκθεση θα περιλαμβάνονται τα σύνολα και οι μάσκες από το βίντεο «The Gate» του 2017, ανάμεσά τους και το υπέρλαμπρο φόρεμα που είχε σχεδιάσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci, Alessandro Michele, το οποίο χρειάστηκε 550 ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί, οι 320 εκ των οποίων αποκλειστικά για το κέντημα. 

 

 

 

 

 

Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης ένα φόρεμα από οργάντζα, σχεδιασμένο κι αυτό από τον οίκο Gucci, τις μάσκες που σχεδίασε ο James Merry και φορούσε η Björk, αλλά και βιβλία που συνδέονται με το φανταστικό σύμπαν του βίντεο και φορέματος. Στην μπουτίκ που βρίσκεται στον κάτω όροφο, θα διατίθενται βιβλία και περιοδικά σχετικά με την Björk.