Πέθανε ο ηθοποιός Ρόναλντ Λι Ερμι, γνωστός για το ρόλο του ως Λοχίας Χάρτμαν στο «Full Metal Jacket» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, σε ηλικία 74 ετών.

 

Ο Ρόναλντ Λι Ερμι ήταν ένας πρώην πεζοναύτης που έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ παίζοντας σκληροτράχηλους στρατιωτικούς.

 

Σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, Μπιλ Ρόγκιν, ο ηθοποιός με την χαρακτηριστική βροντερή φωνή πέθανε την Κυριακή το πρωί, μετά από επιπλοκές που σχετίζονταν με την πνευμονία που τον ταλαιπωρούσε.

 

Ο ηθοποιός από το Κάνσας είχε προταθεί για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στο «Full Metal Jacket», του οποίου οι ατάκες έμειναν στην ιστορία του κινηματογράφου, όπως το «What is your major malfunction?».

 

 

 

Οι συμπρωταγωνιστές του στην ταινία, Μάθιου Μοντίν και Βίνσεντ Ντ' Ονόφριο εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του ηθοποιού σε αναρτήσεις τους στο Twitter.

 

 

 

 

Ο Ρόναλντ Λι Ερμι, που γεννήθηκε το 1944 στο Κάνσας, υπηρέτησε 11 χρόνια στο αμερικανικό ναυτικό σώμα και πέρασε 14 μήνες στο Βιετνάμ και έπειτα στην Οκινάουα στην Ιαπωνία, όπου έγινε λοχαγός.

 

O Έρμι είχε εμφανιστεί σε πάνω από 60 ταινίες, μεταξύ των οποίων το «Seven», το «Αποκάλυψη Τώρα» και το «The Texas Chainsaw Massacre».

 

Αρχικά είχε προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος για την ταινία «Full Metal Jacket» όμως ζήτησε το ρόλο του Λοχία Χάρτμαν. Ο ηθοποιός είχε πει ότι ο Κιούμπρικ στην αρχή ήταν διστακτικός να του δώσει το ρόλο. Έπειτα όμως, μετά απο δοκιμαστικό εντυπωσίασε το σκηνοθέτη δίνοντάς του το ρόλο.

 

Με πληροφορίες από The Guardian