Ο Νιλ Γιάνγκ πρωτοπορεί και βγάλει όλο το μουσικό του αρχείο δωρεάν στο Διαδίκτυο. 

 

Για τους φανατικούς θαυμαστές του, που είναι και εκατομμύρια, μπορεί η είδηση να μην κάνει «πάταγο», από τη στιγμή που έχουν σε περίοπτη θέση όλους τους δίσκους του. Ωστόσο, για όλους τους υπόλοιπους είναι μια γενναία και άκρως πρωτοποριακή απόφαση που δείχνει πως ο καναδός ρόκερ ήταν και είναι μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία στο χώρο της ροκ. 

 

Η έκφραση το «μουσικό αρχείο του Νιλ Γιάνγκ» από μόνη της δηλώνει τον όγκο που διατεθεί ελεύθερο μέσω ίντερνετ. Ο Γιάνγκ εδώ και κάμποσο καιρό προσπαθεί να μαζέψει όλο το μουσικό πλούτο που παρέδωσε τις δεκαετίες που είναι ενεργός. Πλέον, και επειδή το είχε υποσχεθεί, είναι έτοιμος να βγάλει στον «αέρα» όλα τα τραγούδια, τις συναυλίες και όποιο άλλο υλικό μπορεί να διατεθεί μέσω της πλατφόρμας που έχει σχεδιάσει. 

 

Πρόκειται για όλα τα τραγούδια του - από την αρχή της καριέρας του και θα διατίθενται για δωρεάν ακρόαση έως στις 30 Ιουνίου 2018. Αυτό θα γίνει μέσω της υπηρεσίας Χstream Music. Παράλληλα, κι αυτό είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον, οι λάτρεις της μουσικής του θα μπορούν να βρουν ακόμη και ακυκλοφόρητα τραγούδια του. 

 

Το σάιτ που θα υποστηρίζει όλον αυτό τον πλούτο θα ονομάζεται «Neil Young Archives» (σ.σ.: Τα Αρχεία του Νιλ Γιάνγκ)

 

Μάλιστα, ο Γιανγκ δείχνει να ενδιαφέρεται για το πώς θα καταφέρει οι πολυάριθμοι φίλοι του να ακούσουν καλύτερα τα τραγούδια. Ο ίδιος προτιμάει να τα ακούει κανείς μέσω του κομπιούτερ του γι' αυτό και έχει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς η ποιότητα του ήχου θα είναι ακόμη καλύτερη. 

 

Φυσικά, δεν πρόκειται για ένα κλασικό σάιτ αφιερωμένο σε έναν καλλιτέχνη, αλλά για μια εις βάθος εντρύφηση στον μουσικό κόσμο του. 

 

 

 

Με πληροφορίες από engadget