Ο πιο μυστικοπαθής καλλιτέχνης της Βρετανίας αποκάλυψε το νέο του έργο με το οποίο συμμετέχει στην έκθεση Art the Arms Fair.

 

Ο Banksy, η ταυτότητα του οποίου ίσως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τον Goldie, παρουσίασε το έργο με τίτλο "Civil Strike Drone". Παρόλο που μπορεί να μοιάζει με ένα μικρό doodle το έργο έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και στρέφεται κατά μεγάλης έκθεσης οπλικών συστημάτων.

 

Η Διεθνής Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων & Εξοπλισμού πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο Docklands του Λονδίνου. Η τελευταία μπλοκαρίστηκε από οκτώ διαδηλωτές και μετά από περαιτέρω έρευνα, ανακαλύφθηκαν ενδείξεις για πώληση παράνομων όπλων.

 

Ο Banksy συμμετέχει στην έκθεση σκοπός της οποίας είναι να καταστήσει ορατό το σκοτεινό παρασκήνιο του εμπορίου όπλων στην έκθεση αυτή. Το έργο θα δημοπρατηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και τα έσοδα θα διατεθούν στην εκστρατεία κατά του εμπορίου όπλων.

 

Την ίδια πάντως ώρα, κάποια έργα του Bansky σε όλο τον κόσμο απειλούνται λόγω κατεδαφίσεων των κτιρίων που τα φιλοξενούν. Αν πάντως βρεθείτε στο Λονδίνο και θέλετε να δείτε από κοντά το έργο του Banksy επισκεφθείτε την γκαλερί Capstan House, όπου μπορείτε επίσης να δείτε και άλλα έργα από τους Peter Kennard, Darren Cullen και Guerilla Girls.