Ο θρυλικός ζεν πρεµιέ του γαλλικού κινηματογράφου Αλέν Ντελόν ανακοίνωσε πως αποσύρεται

Ο θρυλικός ζεν πρεµιέ του γαλλικού κινηματογράφου Αλέν Ντελόν ανακοίνωσε πως αποσύρεται Facebook Twitter
1

Ο διάσημος ζεν πρεμιέ του γαλλικού σινεμά Αλέν Ντελόν δήλωσε σήμερα στο AFP ότι αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του με μια ταινία και ένα θεατρικό έργο που θα είναι τα τελευταία του. Ο Ντελόν γύρισε περίπου 100 ταινίες σε 50 χρόνια σταδιοδρομίας, μερικές από τις οποίες χαρακτηρίστηκαν αριστουργήματα της έβδομης τέχνης.

«Έχω την ηλικία που έχω, έκανα την καριέρα που έκανα. Θα κλείσω τον κύκλο με μια υπέροχη ταινία και ένα υπέροχο θεατρικό έργο. Αυτό δεν σημαίνει αμέσως το τέλος μιας ζωής αλλά το τέλος μιας καριέρας. Οργανώνοντας αγώνες πυγμαχίας, είδα ανθρώπους που λυπούνται που έδωσαν μια παραπάνω μάχη η οποία δεν χρειαζόταν. Εγώ δεν θα το κάνω αυτό», τόνισε ο Ντελόν.


Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ο γάλλος ηθοποιός θα έχει γυρίσματα για τον κινηματογράφο, με σκηνοθέτη τον Πατρίς Λεκόντ, συγγραφέα του βιβλίου "Encyclopédie Delon" (2016).

Ο θρυλικός ζεν πρεµιέ του γαλλικού κινηματογράφου Αλέν Ντελόν ανακοίνωσε πως αποσύρεται Facebook Twitter


«Εδώ και καιρό θέλαμε πολύ να γυρίσουμε μαζί μια ταινία για το σινεμά. Το σενάριο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα είναι μια πολύ ωραία ιστορία αγάπης. Ο τίτλος δεν έχει βρεθεί ακόμη αλλά το πρόσωπο που υποδύομαι θα είναι λίγο ο εαυτός μου στην καθημερινή ζωή: ένας άνδρας της ηλικίας μου, ιδιότροπος και ευέξαπτος που όμως πριν φύγει ... ανακαλύπτει τον έρωτα. Είναι μια ταινία που βάζει τους τίτλους τέλους σε μια καριέρα"», διευκρίνισε ο ηθοποιός ο οποίος θα συμπρωταγωνιστεί για πρώτη φορά με την Ζιλιέτ Μπινός.


«Η ταινία θα προβληθεί το 2018. Όλα είναι δυνατά, ακόμη και το φεστιβάλ των Καννών. Για την τελευταία μου ταινία, θα ήθελα να επιστρέψω (στις Κάννες) και να πω αντίο» είπε ο Ντελόν.

Το 2013, έπειτα από κάποια χρόνια διαφωνίας με τις Κάννες που δεν τον είχαν καλέσει στην επέτειο για τα 50 χρόνια του θεσμού, ο ηθοποιός ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα του 66ου κινηματογραφικού φεστιβάλ με την ευκαιρία της προβολής μιας διασκευής της ταινίας "Γυμνοί στον ήλιο" του Ρενέ Κλεμάν.

Ο θρυλικός ζεν πρεµιέ του γαλλικού κινηματογράφου Αλέν Ντελόν ανακοίνωσε πως αποσύρεται Facebook Twitter
Με την ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ στα γυρίσματα του φιλμ «Η Πισίνα» (La Piscine) του Ζακ Ντερέ,(Keystone/Getty Images)


«Μετά την τελευταία αυτή ταινία, θα τελειώσω την καριέρα μου με ένα υπέροχο θεατρικό έργο γραμμένο για μένα, το 'Le Crépuscule d'un fauve' (σε ελεύθερη απόδοση: Το λυκόφως ενός θηρίου) της Ζαν Φοντέν», ανακοίνωσε επίσης ο Ντελόν που θα υποδυθεί έναν αστυνομικό διευθυντή στο Παρίσι, που τραυματίζεται από σφαίρα την ώρα του καθήκοντος και αναγκάζεται να σταματήσει από το επάγγελμά του.


Ο Αλέν Ντελόν δεν γύρισε ταινίες στον κινηματογράφο μετά τον "Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες" το 2008. Τη προηγουμένη χρονιά, είχε παίξει με τη Μιρέιγ Νταρκ στο θέατρο σε μια διασκευή της ταινίας «Οι Γέφυρες του Μάντισον». Το 2009 πρωταγωνίστησε στο Théâtre de la Madeleine στο έργο «Love Letters» με την Ανούκ Εμέ.


Το 2011 στο Παρίσι και σε περιοδεία, ο Ντελόν πρωταγωνίστησε στο θεατρικό έργο «Une journée ordinaire» (σε ελεύθερη απόδοση "Μια συνηθισμένη μέρα") με την κόρη του Ανούσκα.

Ο θρυλικός ζεν πρεµιέ του γαλλικού κινηματογράφου Αλέν Ντελόν ανακοίνωσε πως αποσύρεται Facebook Twitter
ε τους συμπρωταγωνιστές του Ανί Ζιραρντό και Ρενάτο Σαλβατόρι στο φιλμ « Ο Ρόκο και τ' Αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι. (Keystone/Getty Images)
Ο θρυλικός ζεν πρεµιέ του γαλλικού κινηματογράφου Αλέν Ντελόν ανακοίνωσε πως αποσύρεται Facebook Twitter
20 χρόνια πριν - Ο Αλέν Ντελόν, η Κλαούντια Καρντινάλε και η Ζιλιέτ Μπινός σε εκδήλωση στο Λούβρο
Ο θρυλικός ζεν πρεµιέ του γαλλικού κινηματογράφου Αλέν Ντελόν ανακοίνωσε πως αποσύρεται Facebook Twitter
Από την επίσκεψή του στην Αθήνα για γυρίσματα τηλεοπτική εκπομπής το 1998 (EPA)



Culture
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

1 σχόλια