Οι Dead Can Dance αντλούν συχνά έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό με αποτέλεσμα η αισθητική τους να είναι έντονα επηρεασμένη από την ελληνική μουσική- αρχαία και Βυζαντινή.

 

Το νέο τους τραγούδι ονομάζεται «Eleusis» κι είναι εμπνευσμένο από την πόλη της Ελευσίνας και δημιουργήθηκε ύστερα από πρόταση της δημιουργού Λίας Δήμου με σκοπό την υποστήριξη και μετάδοση του οράματος της Ελευσίνας 2021 για τη «Μετάβαση στην EUphoria».

 

Η μουσική σύνθεση έχει σημείο αναφορά την πόλη και την ιστορία της και το βίντεο που πλαισιώνει το «Eleusis» αποτελείται από αποσπάσματα λήψεων που έγιναν εκεί κατά την περίοδο του Οκτωβρίου 2016. Η κινηματογραφίστρια Mari Shibata (London, UK), αφού περιηγήθηκε στις γειτονιές της Ελευσίνας, αποτύπωσε στιγμές της, εμπνευσμένη από το όραμα της Ελευσίνας 2021 για τη μετάβαση στην EUphoria και το «Eleusis» των Dead Can Dance. Η αποτύπωση της πόλης από ψηλά έγινε από τον Λάμπρο Ντοβίνο.

 

Μουσική: Dead Can Dance – ''ELEUSIS''

Συντελεστές παραγωγής: Λία Δήμου (Sound Artist / Eleusis, Greece – currently based in London, UK) – Ιδέα, οργάνωση, επίβλεψη.

Mari Shibata (Journalist & Filmmaker / London, UK) – Κινηματογράφηση, σκηνοθεσία, μοντάζ. http://www.marishibata.com

Λάμπρος Ντοβίνος (Film Editor / Eleusis, Greece) – Εναέριες λήψεις

Γιάννης Τσιατσιάνης (Eleusis, Greece) – Τοπικός συντονιστής κινηματογράφησης και παραγωγής.