Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αττική από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αττική από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο Facebook Twitter
Πυκνός καπνός από τη μεγάλη πυρκαγιά σε προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015. Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
6

Έντονη οσμή καμένου πλαστικού καλύπτει πολλές περιοχές της Αττικής, λόγω της φωτιάς που εξακολουθεί να σιγοκαίει σε μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.

Η οσμή καμένου πλαστικού είναι έντονη κυρίως στα δυτικά και νότια της Αθήνας ενώ ανησυχίες υπάρχουν για τις επιπτώσεις στην υγεία λόγω του ότι η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων, όπως διοξίνες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η φωτιά θα μπορούσε να σβήσει με την κάλυψη της καιόμενης επιφάνειας με χώμα, όμως υπάρχει έλλειψη κονδυλίων.  Όπως είπε το πρωί στον Σκάι ο υπουργός Περιβάλλοντος ο εργολάβος που θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά έχει εμπλοκή με το δημόσιο καθώς δεν έχει πληρωθεί και δεν διαθέτει τα μηχανήματα του.

 

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αττική από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο Facebook Twitter
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο κ.Τσιρώνης, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τα απαιτούμενα κονδύλια, ώστε να αναθέσει την κάλυψη της καιγόμενης επιφάνειας με χώμα, ενώ η  Πυροσβεστική Υπηρεσία που παραμένει στο σημείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να κρατάει με ρίψη νερού χαμηλά την θερμοκρασία, προκειμένου να μην αναζωπυρωθούν οι εστίες.


Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν σε παρακείμενο στην μονάδα ανακύκλωσης, οικόπεδο για τρίτη συνεχή φορά πήραν φωτιά ξερόχορτα. Αυτή την τελευταία φορά, οι φλόγες μπήκαν στον χώρο των εγκαταστάσεων και καίνε τα πλαστικά που υπήρχαν εκεί.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ