Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο η Yoga μπαίνει στη ζωή μας. Οι δύσκολοι ρυθμοί της καθημερινότητας, η ανάγκη μας να βρούμε μία ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και την ψυχή αλλά και η ανάγκη εκγύμνασης φένεται να βρίσκουν όλα μαζί την ίδια απάντηση: Yoga! Μία συζήτηση που είχαμε με την ιδιοκτήτρια του Nataraja Yoga Center Σοφία-Μιράντα Σολδάτου όμως μας έδωσε ακόμα πιο αναλυτικά όλες τις απαντήσεις που θέλαμε σχετικά με τα κίνητρα, τα οφέλη, και τους τρόπους που μπορούμε κι εμείς να μπούμε στον θαυμαστό κόσμο της εναλλακτικής αυτής μεθόδου άσκησης.

 

 

 

 

 

Ποιο ήταν το δικό σου ξεκίνημα με τη yoga;

Ξεκίνησα λόγω του χορού. Έψαχνα κάτι που θα με βοηθούσε στην καλύτερη κίνηση και τον έλεγχο του σώματος μου. Μέχρι τότε ούτε που ήξερα τι σημαίνει yoga! Μέχρι που τυχαία, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα το email μιας κοπέλας που έκανε μαθήματα κοντά στην περιοχή που μένω. Εκείνη επειδή ήταν έγκυος μου σύστησε ένα Yoga Studio όπου πήγα, είδα και μαγεύτηκα!  Στην ουσία όλα τα χρωστάω σε αυτήν την  άγνωστη για μένα κοπέλα! Της είμαι ευγνώμων! Έτσι, ενθουσιασμένη από τον τρόπο που άλλαξε η ζωή μου, αποφάσισα να ασχοληθώ με την διδασκαλία της yoga. Ολοκλήρωσα την πρώτη μου εκπαίδευση με την Ειρήνη Ζιάκου, την Βάσω Καλαμπόκα και τον Μιχάλη Φιλίνη. Επιπλέον, Kids yoga με την Sarah Swindlehurst, Pre & Postnatal Yoga με την  Sue Elkind, Swing με την Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου  και Aerial yoga με την Tanya Popovich και τον  Ευάγγελο Αποστολόπουλο. Επίσης, κάθε χρόνο παρακολουθώ εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια με πολύ σημαντικούς και παγκόσμια γνωστούς δασκάλους όπως οι Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, John Friend, Ross Rayburn, Todd Tesen, Tara Judelle, Sianna Sherman, Douglas Brooks, Peter Goodman, Marc Holzmann, Εmil Wendel, Todd Norian, Sky Akasha και άλλους.  

Είμαι της άποψης «όσο ζεις μαθαίνεις»!

 

 

 

 

Ποιο κενό πιστεύεις ότι καλύπτει το Nataraja Yoga Center  στην πόλη μας;

Δεν μπορώ να σου πω ποιο κενό καλύπτει το Nataraja Yoga Center. Αυτό σίγουρα το ξέρουν όσοι έρχονται στον χώρο J. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι το Nataraja Yoga Center είναι ένας χώρος φτιαγμένος με πολύ πολύ αγάπη! Σχεδόν ότι υπάρχει μέσα έχει φτιαχτεί από μας. Από τα κάδρα και τους πίνακες μέχρι τα έπιπλα και το πάτωμα! Είναι ένας όμορφος χώρος, καθαρός και φωτεινός! Μπορεί κάποιος καθώς περιμένει, να πιεί τον βιολογικό του καφέ, το τσάι του, να χαλαρώσει, να δοκιμάσει το σπιτικό κέικ της κυρίας Μαρίας καθώς και τα βιολογικά βουτήματα!!  Ή να καθίσει στον κήπο μας με τους μυρωδάτους βασιλικούς και τις λεβάντες!

Το Nataraja Yoga Center ας είναι ένα μέρος που ο καθένας βρίσκει την δύναμή του, κοιτάζει προς τα μέσα και χαμογελά!

 

 

 

 

 

 

 

 

θα μας εξηγήσεις για τα μαθήματα;

Ναι,  διδάσκονται τα ακόλουθα μαθήματα:  Hatha yoga (ένας συνδυασμός σωματικών ασκήσεων και βαθιάς χαλάρωσης) , vinyasa flow yoga (Η λέξη vinyasa σημαίνει, κίνηση σε συγχρονισμό με την αναπνοή. Η μετάβαση δηλαδή από την μια στάση (asana) στην επόμενη γίνεται μέσα από την εισπνοή ή εκπνοή. Είναι πιο έντονο και δυναμικό μάθημα) , aerial yoga (περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων προερχόμενες από τη γιόγκα και εναέριες ακροβατικές ασκήσεις, με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένης αιώρας) ,pre & post natal yoga (για τις μέλλουσες μανούλες), Υοga Kids, latin dance και προσφέρουμε και θεραπείες όπως rezuvance,θεραπευτικό μασάζ και  ολιστική μάλαξη.

 

Σε ποιον απευθύνεται η yoga και τι θα έλεγες σε όσους έχουν διάφορους δισταγμούς;

Η γιόγκα είναι για τον καθένα, κατά τη γνώμη μου. Αν και ο κάθε άνθρωπος προσεγγίζει την ζωή διαφορετικά, στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που να υποστηρίζουμε χωρίς να κρίνουμε, όπου ο καθένας μπορεί να ενταχθεί και να μπορέσει να αξιοποιήσει πλήρως τις άπειρες δυνατότητες που έχει και να πιστέψει σε αυτές!

 

Natarāja στα σανσκριτικά σημαίνει βασιλιάς του χορού. Είναι η απεικόνιση του Σίβα σε μια χορευτική κίνηση. Συμβολίζει τον χορό της γνώσης που μας παίρνει από το απατηλό στο πραγματικό, από την άγνοια στη γνώση, από το εγώ στον Εαυτό.

 

Τι σημαίνει  Nataraja;

Natarāja στα σανσκριτικά σημαίνει βασιλιάς του χορού. Είναι η απεικόνιση του Σίβα σε μια χορευτική κίνηση. Συμβολίζει τον χορό της γνώσης που μας παίρνει από το απατηλό στο πραγματικό, από την άγνοια στη γνώση, από το εγώ στον Εαυτό. Από γιογκική άποψη, ο χορός ξεμπλέκει όλες τις ψυχικές καταστάσεις με τις οποίες έχουμε φυλακίσει τους εαυτούς μας σε πρότυπα και σε συνήθειες καθ 'όλη τη ζωή μας που δεν μας εξυπηρετούν, αλλά μάλλον μας εμποδίζουν.

 

 

 

 

 

Τι σε έκανε να δημιουργήσεις δικό σου χώρο?

Πάντα ήθελα να φτιάξω έναν όμορφο χώρο αλλά τώρα πιστεύω ότι ήταν το κατάλληλο timing. Ήρθαν όλα ξαφνικά και ωραία! Σίγουρα όχι τυχαία! Ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο όπως θα το ήθελα ως μαθήτρια! Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και χαίρομαι κάθε φορά που βοηθάω έστω και λίγο, να χαμογελάσει κάποιος φεύγοντας από το μάθημα. Ίσως αυτός να είναι και ο σκοπός της ζωής μου τελικά.. τι να πω..

 

 

 

Ο κάθε ένας είναι ξεχωριστός για μένα! Επιπλέον, επειδή ως μαθήτρια τόσο στον χορό όσο και στην yoga κόπιασα πάρα πολύ, καταλαβαίνω απόλυτα τις δυσκολίες των μαθητών μου. Μου αρέσει να τους φροντίζω και να τους προφέρω με αλήθεια, ειλικρίνεια και αγάπη  τις διδασκαλίες της γιόγκα και του χορού με έναν τρόπο που να σέβεται τις ανάγκες του κάθε ατόμου, καλώντας τους ταυτόχρονα να αποκαλύψουν τις δυνατότητές τους και να γνωρίσουν τον εαυτό τους πιο βαθιά.

 

 

 

 

 

 

 

Nataraja Yoga Center

Διεύθυνση: Αγ.Παρασκευής 67 Δάσος Χαϊδαρίου