Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ως πολυδιάστατος οργανισμός με 99 χρόνια δράσης και προσφοράς στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας, δεν προσφέρουν μόνο προετοιμασία των μαθητών για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

 

Επειδή η ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος και δεν πρέπει να περιορίζεται στα δικά μας σύνορα, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα προτείνουν πολλαπλές επιλογές για σπουδές στο εξωτερικό.

 

Εκτός από το International Baccalaureate, το GCE και το SAT, λειτουργεί – από το 2008 – το Τμήμα BTEC Foundation in Art & Design, που παρέχει ένα οργανωμένο  πρόγραμμα προετοιμασίας για την εισαγωγή των σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

«Πρόκειται για ένα ευέλικτο, ολοκληρωμένο και ποικίλο πρόγραμμα σπουδών, που περιλαμβάνει μαθήματα για όλους τους τομείς του Art & Design, γεγονός που το καθιστά μοναδικό στην Ελλάδα», αναφέρει η υπεύθυνη του τμήματος Art & Design των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, κ. Ειρήνη Βεργίτση. «Μοναδικό είναι και για έναν ακόμη λόγο: είναι το μόνο ολοκληρωμένο Foundation πρόγραμμα από τον διεθνή φορέα Pearson / EDEXCEL, ο οποίος μας αξιολογεί κάθε χρόνο και μάλιστα, μας δίνει πιστοποίηση με τη μέγιστη βαθμολογία!»

 

Στο BTEC, ο σπουδαστής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε δύο προγράμματα:

-   Το Full-Time Programme που απευθύνεται σε όσους έχουν αποφοιτήσει από το Γενικό Λύκειο ή το International Baccalaureate. Έχει διάρκεια ενός χρόνου με καθημερινή παρακολούθηση.

-  Το Part-Time Programme το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές που φοιτούν παράλληλα στο Γενικό Λύκειο, το ΙΒ ή το GCE και διαρκεί έως τρία χρόνια.

 

 

 

 

 

Άλλα πλεονεκτήματα που προσφέρει το BTEC των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι η υπεύθυνη και στοχευμένη προετοιμασία του Portfolio που υποβάλλεται στα Πανεπιστήμια και η προσομοίωση της πανεπιστημιακής συνέντευξης, το λεγόμενο University Interview Mock-up, που φέρνει τον υποψήφιο φοιτητή αντιμέτωπο με τις ίδιες συνθήκες εξέτασης με αυτές που θα ζήσει όταν θα περάσει την σχετική συνέντευξη στο εξωτερικό.

 

Εξίσου σημαντικά είναι τα σεμινάρια και οι διαλέξεις που δίνουν καταξιωμένοι έλληνες και ξένοι επαγγελματίες από τον χώρο του Art & Design, οι οποίοι με την εμπειρία τους και το έργο τους, συμπληρώνουν τη διδασκαλία της εκπαιδευτικής ομάδας του σχολείου.

 

«Εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον στο BTEC των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι τα μαθήματα που διδάσκουμε και καλύπτουν όλο το φάσμα  του Art & Design. Σε εμάς, ένας σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 3D Design, Architecture, Animation, Ceramics, Creative Computing, Creative Writing, Fashion & Textiles, Film, Fine Art, Graphic Design / Illustration, Glass, Metal, Photography, History of Art και άλλα», λέει η κ. Βεργίτση. «Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η ποικιλία εξειδικευμένων γνωστικών αντικειμένων είναι κάτι το οποίο δεν προσφέρεται πουθενά αλλού! Σε συνδυασμό μάλιστα, με την εξατομικευμένη προετοιμασία του Portfolio και την 1-on-1 guidance από την έμπειρη ομάδα των καθηγητών μας, τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι κάτι παραπάνω από θετικά!».

                                                     

Φέτος, λοιπόν, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, το BTEC των Εκπαιδευτηρίων Δούκα σημείωσε 100% ποσοστό επιτυχίας στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, με το 97% των σπουδαστών του να επιτυγχάνουν τον στόχο τους, τη σχολή της πρώτης τους επιλογής! Οι φετινοί απόφοιτοι σπουδάζουν σήμερα σε Πανεπιστήμια όπως Central St. Martins, London College of Fashion, University for the Creative Arts, London College of Communication, Camberwell, Chelsea, UCL, Bournemouth, Dundee, Edinburgh, Glasgow School of Art, Parsons School of Design, Goldsmiths University of London, Falmouth και άλλα.

 

 

 

«Όλη αυτή η προσπάθεια των παιδιών μας είναι για εμάς πολύ συγκινητική! Εκείνο που οι ίδιοι μας αναφέρουν, όταν έρχονται να μας αποχαιρετίσουν, είναι ότι κοντά μας βρήκαν μια πολύ ιδιαίτερη και ζεστή σχέση που ξεπερνά τα στεγανά καθηγητή-μαθητή», λέει η κ. Βεργίτση και προσθέτει: «Αυτό το καταφέρνουμε όχι μόνον επειδή τα τμήματά μας είναι αυστηρά ολιγομελή αλλά κυρίως, επειδή ασχολούμαστε με τον κάθε μαθητή μας ξεχωριστά. Μόνον έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε τις δεξιότητές του, να ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθησή του, να τον ενθαρρύνουμε στην προσπάθειά του και να του δώσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες οδηγίες που θα τον βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο του! Κοντά μας τα παιδιά αισθάνονται σιγουριά!»

 

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου!

 

BTEC Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Τ: 210 6186000 (εσωτ. 0555)

www.doukas.gr