Το Design Lab@Thessaloniki, το σύγχρονο Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Δημιουργικότητας, επιστρέφει στην αγαπημένη συμπρωτεύουσα την 1 & 2 Οκτωβρίου,  στην αποθήκη Γ’ του 1ου προβλήτα του ΟΛΘ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Τα καινοτόμα υλικά, οι ιδιαίτερες τάσεις και οι σύγχρονες υπηρεσίες που θα εκτίθενται, αναμένεται να το μετατρέψουν για άλλη μία φορά σε σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες τους χώρου, αρχιτέκτονες, διακοσμητές και designers.

 

Τηρώντας τη δέσμευσή του για προβολή όλων των μορφών του σύγχρονου design, το Design Lab@Thessaloniki συνεργάζεται αυτή τη φορά με την PANSIK Scuola Di Moda, την κορυφαία σχολή στο χώρο των creative arts και μια από τις μεγαλύτερες σχολές εκκολαπτόμενων επαγγελματιών στον χώρο της μόδας. Οι δραστηριότητες της PANSIK, μέσα από τις οποίες θα προβληθεί το Fashion Design, θα είναι συγκεντρωμένες στο χώρο του bar/café, στο πρώτο επίπεδο της αίθουσας διεξαγωγής του Design Lab.


Στα ίδια πλαίσια, το Design Lab@Thessaloniki 2011 συνεργάζεται φέτος με την ομάδα Σύγχρονης Τέχνης Contemporary Art Club (contACT), παρουσιάζοντας και προβάλλοντας σύγχρονες μορφές εικαστικής δημιουργίας. Στην είσοδο της αίθουσας διεξαγωγής, πρόκειται να στηθεί ένα installation με τίτλο Hello, Stranger, μία κατασκευή dexion η οποία αναπαριστά μια πολυκατοικία του σύγχρονου αστικού τοπίου.