THE ABSOLUT MURAL: Διαγωνισμός δημιουργικότητας για νέους καλλιτέχνες για την ισότητα και τη διαφορετικότητα

THE ABSOLUT MURAL: Διαγωνισμός δημιουργικότητας για νέους καλλιτέχνες για την ισότητα και τη διαφορετικότητα Facebook Twitter
Φώτο: Αργύρης Σακκάς
0

Εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια, η ABSOLUT, με καμβά την εμβληματική της φιάλη, συνεργάζεται με τολμηρούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, για τη δημιουργία μοναδικών έργων τέχνης, που εκφράζουν τη φιλοσοφία της. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της φιλοσοφίας, είναι ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και ότι η διαφορετικότητά μας είναι που κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, ωραιότερο και πιο πλούσιο.

Φέτος, η ABSOLUT σε καλεί να εκφράσεις την προσωπική σου άποψη για τη διαφορετικότητα μέσα από ένα διαγωνισμό δημιουργικότητας, που δίνει τη δυνατότητα σε νέους (ή και όχι τόσο νέους) καλλιτέχνες να ολοκληρώσουν ένα εντυπωσιακό street-art έργο, σε έναν κεντρικό τοίχο της Αθήνας. Μια μοναδική γιορτή δημιουργικότητας και συνεργασίας, ένας φόρος τιμής στη διαφορετικότητα και μια δυνατή δήλωση ότι οι τοίχοι γύρω μας, δεν θέλουμε να μας χωρίζουν, αλλά να μας φέρνουν κοντά.

THE ABSOLUT MURAL: Διαγωνισμός δημιουργικότητας για νέους καλλιτέχνες για την ισότητα και τη διαφορετικότητα Facebook Twitter

Tο ABSOLUT MURAL, είναι ένα επιβλητικό mural, που όμως, προς το παρόν είναι μισό γιατί περιμένει να το ολοκληρώσεις εσύ. Το πρώτο μισό του ABSOLUT MURAL το έχει επιμεληθεί ο street artist Σωτήρης Φωκέας, a.k.a. SOTEUR, γνωστός για έργα του γύρω από την conceptual art, την street art αλλά και τα installations. Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας καλλιτεχνών "The Slang Network".

Το ABSOLUT MURAL βρίσκεται στην οδό Μελανθίου 4, στο κέντρο της Αθήνας και ο τοίχος που το φιλοξενεί ανήκει στο κτίριο του ξενοδοχείου «The Artist Hotel», ένα κτίριο με καλλιτεχνικό παρελθόν, μιας και είχε στεγάσει στο παρελθόν graffiti artists. Αυτό που κάνει το ABSOLUT MURAL ακόμη πιο μοναδικό είναι ότι είναι φτιαγμένο με χρώματα της Airlite, μία 100% οικολογική και φωτο-καταλυτική βαφή, που μιμείται τη δράση της φωτοσύνθεσης των δέντρων, μετατρέποντας κάθε επιφάνεια σε φυσικό καθαριστή του αέρα. Έτσι, τα 72 τ.μ. του ABSOLUT MURAL μπορούν να εξουδετερώσουν τη ρύπανση από 2.160 αυτοκίνητα το χρόνο!

Εδώ μπαίνεις εσύ!
Για να γίνεις εσύ ο καλλιτέχνης που θα ολοκληρώσει το έργο μαζί με τον Soteur, αρκεί να επισκεφθείς έως τις 28 Φεβρουαρίου το www.absolutmural.gr, να πάρεις έμπνευση από το έργο του Soteur και να το συμπληρώσεις με τη δική σου δημιουργία! Το νικητήριο έργο θα επιλεγεί από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία απαρτίζεται από τον ίδιο τον Soteur και άλλα δύο σημαντικά πρόσωπα της τέχνης: τον Χάρη Τσέβη, διεθνώς αναγνωρισμένο και βραβευμένο visual designer και την Ελευθερία Τσέλιου, ιστορικό τέχνης και ιδιοκτήτρια της Eleftheria Tseliou Gallery.

Η υποβολή έργων θα ολοκληρωθεί στις 28/2/2021.

 

#Absolut #ItsInOurSpirit #AbsolutMural

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ