Οι αμφιβολίες για το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο έγιναν… ατμός!

Οι αμφιβολίες για το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο έγιναν… ατμός! Facebook Twitter
0

Η NOBACCO, η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα, με αφορμή τη θετική εισήγηση του Ευρωκοινοβουλίου για την ένταξη και κατηγοριοποίηση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, σας προτείνει το άτμισμα ώστε να απολαμβάνετε ξεχωριστές γεύσεις χωρίς βλαβερές συνέπειες για εσάς και τους γύρω σας.

Σύμφωνα με την εισήγηση διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη κυκλοφορία και τη διανομή του ως εναλλακτικό προϊόν καπνίσματος, λαμβάνοντας  μέρος στη στρατηγική ελάττωσης του κινδύνου από το κάπνισμα.

Σημαντικό σημείο της εισήγησης αποτελεί το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε μια νέα κατηγορία ανάμεσα στα φαρμακευτικά και τα καπνικά.

Κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η διακοπή του καπνίσματος είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη στρατηγική μείωσης του ρίσκου που ενέχει το κάπνισμά στην υγεία. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να σταματήσει το κάπνισμα. Οι στρατηγικές ελάττωσης του κινδύνου και οι προτάσεις εναλλακτικών και συνάμα απολαυστικών τρόπων καπνίσματος, μπορούν να έχουν σημαντικό όφελος για αυτό το κομμάτι του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό, εξηγεί ο Δρ. Κ.Φαρσαλινός, Καρδιολόγος-Ερευνητής (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο)

Οι αμφιβολίες για το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο έγιναν… ατμός! Facebook Twitter

«Το κάπνισμα είναι μια εξαιρετικά εθιστική συνήθεια, και είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να διακοπεί. Ακόμη και σήμερα που διαθέτουμε αρκετά φάρμακα εγκεκριμένα για την διακοπή του καπνίσματος, οι μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά επιτυχίας είναι χαμηλά, ακόμη και κάτω από 20% σε ένα έτος παρακολούθησης. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα προϊόν που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τόσο την χημική εξάρτηση (μέσω της πρόσληψης νικοτίνης) όσο και την ψυχολογική εξάρτηση (να απασχολεί ο χρήστης τα χέρια του, να εισπνέει και να εκπνέει «καπνό» κ.λπ.) από το κάπνισμα. Είναι μέχρι στιγμής το μοναδικό προϊόν που δεν περιέχει καπνό και θα μπορούσε να ενταχθεί σε μια στρατηγική ελάττωσης του κινδύνου από το κάπνισμα (harm-reduction)» (πηγή: in.gr, Σεπτέμβριος, 2012).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μάρκος Μαρκόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρονικού τσιγάρου NΟΒΑCCO δήλωσε:

«Το  ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για όσους θέλουν να  απαλλαγούν από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, γιατί εκτός από μία ξεχωριστή πρόταση για την ελάττωση του κινδύνου από το κάπνισμα, είναι συγχρόνως και μία οικονομικότερη και απολαυστικότερη λύση από το τσιγάρο»    

Η ποιότητα των προϊόντων, αποτελεί βασική προτεραιότητα της NOBACCO και των ανθρώπων της. Οι συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα συστατικά και τα υλικά που χρησιμοποιεί η NOBACCO περνούν από μία σειρά εκτεταμένων ελέγχων μέχρι να φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών.

Η NOBACCO συμμετέχει, μαζί με τις υπόλοιπες εταιρείες του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (Σ.Ε.Ε.Η.Τ.), σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εμπεριστατωμένα προγράμματα πιστοποίησης και ελέγχου συστατικών υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πρόγραμμα διενεργείται από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης και η Nobacco πρόκειται να συνεχίσει την ενεργή συμμετοχή της στο προσφέροντας σε μηνιαία βάση 12 από τις ποικιλίες υγρών αναπλήρωσης για τα επόμενα τρία χρόνια (http://www.nobacco.gr/analysis-hlektronikou-tsigarou). 

Περισσότερες μελέτες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο:

http://www.nobacco.gr/images/stories/hlektroniko_tsigaro_meletes.pdf

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM