Γνωρίζατε ότι μόλις μία μονάδα αίματος μπορεί να σώσει τρεις ανθρώπινες ζωές;

 

Ότι ένα σημαντικό ποσοστό περιστατικών καρκίνου αφορά αιματολογικές κακοήθειες και εμφανίζεται συχνά σε παιδιά και εφήβους;

 

Ότι τα κρούσματα λευχαιμίας, λεμφώματος και μυελώματος αυξάνονται στην Ελλάδα διαρκώς;

 

Κάποια δεδομένα είναι πιο δυσάρεστα από άλλα, αλλά είναι ένας λόγος παραπάνω να μην κλείνουμε τα μάτια. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λευχαιμίας, το Bloode διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία κατά του Καρκίνου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 10:00 – 14:00 στο Third Place, που προσφέρει τον χώρο του για τον πιο ευγενή και δύσκολο αγώνα, αποδεικνύοντας ότι η αιμοδοσία είναι τρόπος ζωής που μπορεί να χαρίσει το μεγαλύτερο δώρο με το μικρότερο κόστος.

 

 

 

Από τον Δεκέμβριο του 2014, όταν η κοινωνική πρωτοβουλία Bloode ξεκίνησε τη δράση της, έχει ανταποκριθεί σε 275 έκτακτες εκκλήσεις για αίμα μέσα από την ψηφιακή της πλατφόρμα (bloode.org) και έχει διοργανώσει 77 εθελοντικές αιμοδοσίες συγκεντρώνοντας χιλιάδες μονάδες αίματος. Έτσι έρχεται κάθε μέρα και πιο κοντά στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την κάλυψη των αναγκών σε αίμα και την αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα.

 

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου , 10:00 – 14:00 στο Third Place που βρίσκεται στην οδό Απόλλωνος 23Β στην Πλάκα.

 

Την αιμοδοσία υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

 

Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους.