Το στοίχημα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν κερδίζεται εύκολα η μπάνκα. Ο book έχει την γκανιότα με το μέρος του. Με αυτόν τον τρόπο μακροχρόνια κερδίζει. Όχι, μην τρομάζετε. Δεν είναι όλα μαύρα. Ούτε είμαστε απαισιόδοξοι. Το αντίθετο μάλιστα. Γι' αυτό και ασχολούμαστε με το στοίχημα.

 

Υπάρχει τρόπος να κερδίσετε στο στοίχημα. Αλλά δεν υπάρχει κανείς σίγουρος τρόπος. Δεν υπάρχει κανένα τέλειο σύστημα. Αυτή είναι η αλήθεια. Όποιος σας υπόσχεται το αντίθετο, είτε είναι αδαής, είτε εποφθαλμιά τα χρήματά σας. Αυτό να το έχετε πάντα στο νου σας. Όπου υπάρχει στοίχημα μιλάμε για τζόγο. Κι όπου υπάρχει τζόγος υπάρχει και πιθανότητα (μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία) απώλειας κεφαλαίου.

 

Μέσα από αυτόν τον οδηγό θα προσπαθήσουμε να καταδείξουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε στο στοίχημα. Ποτέ σίγουρα όμως. Μην το ξεχνάτε αυτό για να μην την πατήσετε ποτέ, από κάποιον επιτήδειο. Kαι φυσικά μην ξεχνάτε το Υπεύθυνο παιχνίδι για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε και μέσως της Ανεξάρτητης Αρχής, της ΕΕΕΠ.

 

Οι τρεις θεμελιώδεις συμβουλές
Θα σας παραθέσουμε αρκετές συμβουλές ή tips αν προτιμάτε για να αντιμετωπίσετε τον bookmaker. Θα ξεκινήσουμε όμως από τις τρεις, τις πλέον βασικότερες, τουλάχιστον σύμφωνα με το δικό μας σκεπτικό.


Δεν υπάρχει σίγουρο σημείο! Νόμος. Μην πιστέψετε ποτέ το αντίθετο. Τα πάντα σπάνε. Οποιοσδήποτε κάποια στιγμή μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Η Λέστερ πήρε πρωτάθλημα στην Αγγλία το 2016, η Ελλάδα το Euro το 2004. To σημείο που πληρώνει στο 17.00 κάποια στιγμή θα έρθει. Αυτό σημαίνει ότι θα σπάσει το 1,01.


Διαχείριση κεφαλαίου. Παίζετε μέχρι εκεί που αντέχετε. Βάζετε όρια. Τόσο στο μέγιστο κέρδος, όσο και στη μέγιστη απώλεια, πρέπει να υπάρχει μία κόκκινη γραμμή. Αν φτάσετε στο κέρδος φεύγετε από το παιχνίδι, το ίδιο ισχύει κι αν χαθεί αυτό που ορίσατε ως χειρότερο σενάριο σε περίπτωση απώλειας.

 

Διαχείριση συναισθημάτων. Αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή μας. Στα συναισθήματα αναφερόμαστε. Εδώ ακόμη περισσότερο. Μην αφήσετε μία νίκη να σας κάνει να νιώσετε παντοδύναμοι. Αυτό θα είναι έγκλημα. Το ίδιο ισχύει κι όταν χάσετε. Μην πανικοβληθείτε. Μη σας πιάσει υστερία. Ηρεμήστε και την επόμενη φορά ποντάρετε με καθαρό μυαλό και πλάνο.

 

Και τώρα οι επόμενες
Παίξτε σε μονά αποδεκτά. Στο στοίχημα η γκανιότα ορίζει τα πάντα. Πρέπει να την κρατάτε χαμηλά για να έχετε περισσότερες πιθανότητες για μακροχρόνιο κέρδος. Η προμήθεια της εταιρείας λοιπόν μένει πιο χαμηλά στα μονά αποδεκτά. Ωραία τα παρολί και έχουν υψηλές αποδόσεις θα πείτε.

 

Το θέμα όμως είναι ότι με το που προσθέσετε έστω και ένα ματς ακόμη αυξάνονται τα δεδομένα ανεβαίνει και η γκανιότα. Οπότε οι πιθανότητες είναι εις βάρος σας.

 

Διαβάστε σωστά. Το στοίχημα θέλει γνώση. Πρέπει να ξέρετε πολλά. Απουσίες, αγωνιστικά προβλήματα, δυνατά και αδύναμα σημεία, σχέσεις των ομάδων, τι κρίνεται στο ματς. Πρέπει να γνωρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερα γίνεται. Χωρίς ενημέρωση καλύτερα να απέχετε.

 

Μείνετε σε μία κατηγορία. Δεν μπορεί να ξέρετε τα πάντα. Επιλέξτε ποια λίγκα σας ταιριάζει και σε αυτήν να μείνετε. Από Αμερική-Ουζμπεκιστάν και από Σουηδία στη Νότιο Αφρική δεν θα βγει τίποτα. Μόνο λεφτά από την τσέπη σας.

 

Και συνεχίζουμε

 

Δεν υπάρχουν fun bets. Την ακούτε συχνά αυτή τη φράση. Δεν υπάρχει fun όπου υπάρχει πραγματικό χρήμα. Δεν πρέπει να σας περισσεύει ούτε ένα ευρώ για να παίξετε στο απίθανο. Σεβαστείτε τα χρήματά σας.

 

Αρχείο. Κρατήστε σε αρχείο τα στοιχήματά σας. Αν το διαβάσετε μετά ψύχραιμοι θα δείτε πως παίζετε, γιατί και που κάνετε λάθος.

 

Πειθαρχήστε. Για να παίξετε σωστά πρέπει να είστε πειθαρχημένοι στους στόχους σας και σε αυτό που έχετε ορίσει εξ' αρχής ότι θα κάνετε. Αλλιώς θα χάσετε κάθε έλεγχο.

 

Ποτέ άμεσο ρεφάρισμα. Αν κυνηγήσετε τα χαμένα θα σας κυνηγήσουν οι συνέπειες. Δεν γίνεται να θέλετε να πάρετε πίσω ότι έχετε χάσει στα προηγούμενα στοιχήματα. Όχι άμεσα με ένα στοίχημα, την ίδια μέρα. Αυτό θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην τσέπη και την ψυχολογία σας. Μην το κάνετε ποτέ.

 

Οι διάφορες θεωρίες
Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε και τις τέσσερις πιο γνωστές θεωρίες στοιχήματος. Ενδέχεται να τις έχετε ακούσει, ή και να τις έχετε χρησιμοποιήσει κάποιες φορές. Αναφερόμαστε στο Martingale, το Labouchere, το Fibonacci και το D' Alembert. Κάθε μία από αυτές έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σίγουρα όμως ούτε αυτές προσφέρουν σίγουρο κέρδος στο στοίχημα.