Οι προσπάθειες της Google να καταπολεμήσει την πειρατεία στο διαδίκτυο

Οι προσπάθειες της Google να καταπολεμήσει την πειρατεία στο διαδίκτυο Facebook Twitter
0

*Του Cedric Manara, Head of Copyright

Το διαδίκτυο έχει δώσει τη δυνατότητα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συνδέονται, να δημιουργούν και να διανέμουν νέα έργα τέχνης όπως ποτέ άλλοτε. Μια βασική  προϋπόθεση για  τη διατήρηση αυτής της δημιουργικής «οικονομίας» είναι να διασφαλίσουμε ότι οι δημιουργοί και οι καλλιτέχνες θα έχουν έναν τρόπο να μοιράζονται το περιεχόμενο τους και να κερδίζουν χρήματα από αυτό – και, ταυτόχρονα, να εμποδίζουμε τη ροή χρημάτων προς όσους επιδιώκουν να διανέμουν αυτό το περιεχόμενο πειρατικά. Σήμερα, παρουσιάζουμε τις πιο πρόσφατες δράσεις μας στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας.

Η έκθεση που δημοσιεύσαμε το 2018 με τίτλο, "Πώς Αντιμετωπίζει η Google την Πειρατεία" εξηγεί τα προγράμματα, τις πολιτικές και την τεχνολογία που θεσπίσαμε για να καταπολεμήσουμε την πειρατεία στο διαδίκτυο και να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν διαρκώς ευκαιρίες για τους δημιουργούς σε όλο τον κόσμο.

Επενδύουμε σημαντικά στην τεχνολογία, τα εργαλεία και τους πόρους που εμποδίζουν την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στις πλατφόρμες μας. Συνεργαζόμαστε επίσης με εταίρους σε όλη τη βιομηχανία για την καταπολέμηση της πειρατείας. Αυτές οι προσπάθειες φαίνεται ότι έχουν αποτέλεσμα: σε όλο τον κόσμο,η πειρατεία στο διαδίκτυο μειώνεται, ενώ οι δαπάνες για νόμιμο περιεχόμενο αυξάνονται σε όλες τις κατηγορίες περιεχομένου.

Ακολουθούν ορισμένα από τα ευρήματα της φετινής μας έκθεσης αναφορικά με την πειρατεία:

• Πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια: Το ποσό που έχει καταβάλει το YouTube στους κατόχους δικαιωμάτων οι οποίοι δικαιούνται εσόδων από τη χρήση του περιεχομένου τους σε άλλα βίντεο, μέσω τουContent ID, του κορυφαίου, στη βιομηχανία, εργαλείου διαχείρισης δικαιωμάτων της  Google.

Πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια: Το ποσό που επενδύσαμε για την δημιουργία του Content ID, συμπεριλαμβάνοντας δαπάνες προσωπικού και υπολογιστών.

Πάνω από 1,8 δισ. δολάρια: Το ποσό που καταβλήθηκε από το YouTube στη μουσική βιομηχανία, από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2018, μόνο για έσοδα που προέρχονται από διαφημίσεις.

Πάνω από 3 δισεκατομμύρια: Ο αριθμός των διευθύνσεων URL που αφαιρέθηκαν από το GoogleSearch λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, από τότε που παρουσιάστηκε ένα εργαλείο υποβολής αιτημάτων από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων και τους αντιπροσώπους τους.

Πάνω από 10 εκατομμύρια: Ο αριθμός των διαφημίσεων που απορρίφθηκαν από τη Google το 2017, για τις οποίες υπήρχε υπόνοια παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων ή που συνδέονται με ιστότοπους που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα.

Το έργο μας και η συνέχειά του τα επόμενα χρόνια διέπεται από πέντε αρχές που καθοδηγούν τις σημαντικές επενδύσεις μας για την καταπολέμηση της πειρατείας:

Να δημιουργούμε περισσότερες και καλύτερες νόμιμες εναλλακτικές: Συχνά, η πειρατεία δημιουργείται όταν είναι δύσκολο για τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο. Με την ανάπτυξη προϊόντων που διευκολύνουν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο, όπως τοGoogle Play Music και το YouTube, η Google συμβάλλει στην εξοικονόμηση εσόδων για  το δημιουργικό κλάδο και δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα επιλογής.

Ακολουθώντας την πορεία του χρήματος: Καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ιστοτόπων που εφαρμόζουν την πειρατεία μέσω διαδικτύου το κάνει για να κερδίσει χρήματα, ένας τρόπος για να την καταπολεμήσουμε είναι να διακόψουμε την πρόσβασή τους. Αποτρέπουμε όσους εμπλέκονται σε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από το να χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις μας και τα συστήματα δημιουργίας εσόδων και είμαστε αυστηροί σ’ αυτό.

Να είμαστε αποτελεσματικοί, αποδοτικοί και να προσαρμοζόμαστε: Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε λύσεις κατά της πειρατείας που λειτουργούν σε κλίμακα. Για παράδειγμα, ήδη από το 2010, ξεκινήσαμε σημαντικές επενδύσεις για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας κατάργησης πνευματικών δικαιωμάτων στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι βελτιωμένες διαδικασίες, μας επιτρέπουν να επεξεργαστούμε τα αιτήματα κατάργησης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στα αποτελέσματα αναζήτησης, με ρυθμό εκατομμυρίων ανά εβδομάδα.

Προστασία ενάντια στην κατάχρηση: Μερικοί ηθοποιοί θα εμφανίσουν ψευδείς αξιώσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, προκειμένου να αφαιρεθεί περιεχόμενο που δεν επιθυμούν να υπάρχει στο διαδίκτυο. Δεσμευόμαστε να εντοπίζουμε και να απορρίπτουμε ψευδείς ισχυρισμούς περί παραβίασης, όπως αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου για πολιτικούς ή ανταγωνιστικούς λόγους.

Παροχή διαφάνειας: Δεσμευόμαστε να παρέχουμε διαφάνεια. Στην Αναφορά Διαφάνειας που δημοσιεύσαμε, αποκαλύπτουμε τον αριθμό των αιτημάτων που λαμβάνουμε από κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων και κυβερνήσεις για κατάργηση πληροφοριών από τις υπηρεσίες μας.

Σήμερα, οι υπηρεσίες μας δημιουργούν περισσότερα έσοδα για δημιουργούς και κατόχους δικαιωμάτων, συνδέοντας περισσότερους ανθρώπους με το περιεχόμενο που αγαπούν και ενισχύοντας όσο ποτέ τις δράσεις για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής πειρατείας. Είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο που αντικατοπτρίζεται σ’ αυτή η έκθεση. Μέσα από διαρκή καινοτομία και συνεργασίες, δεσμευόμαστε να περιορίσουμε την παραβίαση δικαιωμάτων μέσω ψευδών ισχυρισμών ενώ παράλληλα ενισχύουμε τις κοινότητες οι οποίες δημιουργούν πολλά από τα πράγματα που αγαπάμε σήμερα στο internet.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM