To Athens Coffee Festival, το απόλυτο meeting point για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του καφέ επανέρχεται δυναμικά!

To Athens Coffee Festival, το απόλυτο meeting point για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του καφέ επανέρχεται δυναμικά! Facebook Twitter
0

Έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ, το 3ο Athens Coffee Festival, ανοίγει τις πύλες του 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έτοιμο να υποδεχτεί όλους τους επαγγελματίες της καφεστίασης, αλλά και τους εραστές του καλού καφέ!

Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2018, η Τεχνόπολη στο Γκάζι θα πλημμυρίσει ξανά από τα μοναδικά αρώματα του καφέ, δίνοντας το στίγμα της ραγδαίας ανάπτυξής του «μαύρου χρυσού», του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο! Όλες οι τάσεις και τα νέα brands που θα κυριαρχήσουν στην εγχώρια και διεθνή σκηνή του καφέ θα παρουσιαστούν εκεί, ενώ το ανανεωμένο πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και workshops, οι καφεκεντρικοί διαγωνισμοί και οι ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα δημιουργήσουν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα φεστιβάλ που θα αφήσει εποχή!

To Athens Coffee Festival, το απόλυτο meeting point για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του καφέ επανέρχεται δυναμικά! Facebook Twitter


Το ATHENS COFFEE FESTIVAL θα υποδέχεται τους φίλους του καφέ 11.00 το πρωί με 10.00 το βράδυ την Κυριακή και 12.00 το μεσημέρι με 8.00 το βράδυ τις Δευτέρας. Για την είσοδο στο φεστιβάλ απαιτείται η έκδοση ημερήσιου ατομικού εισιτηρίου αξίας 5 ευρώ από τα εκδοτήρια που θα λειτουργούν στην είσοδο της Τεχνόπολης επί τις οδού Ιάκχου, 50 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Κεραμεικός ενώ η είσοδος για τους επαγγελματίες της καφεστίασης είναι δωρεάν.

Η κορυφαία συνάντηση για τους επαγγελματίες του κλάδου

Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και συναφούς εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχθούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες από όλο τον κόσμο και να συναντήσουν από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή του καφέ.

Το Athens Coffee Festival 2018, με 100 εκθέτες, 40.000 επισκέπτες και 6.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας αναμένεται να αποτελέσει για ακόμα την κορυφαία συνάντηση για τις επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και ένα σημαντικό φόρουμ ανταλλαγής ιδεών για τους επαγγελματίες της καφεστίασης και μία μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις του καφέ.

To Athens Coffee Festival, το απόλυτο meeting point για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του καφέ επανέρχεται δυναμικά! Facebook Twitter

50 ώρες με σεμινάρια, δοκιμές και επιδείξεις!

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του ATHENS COFFEE FESTIVAL περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος και γευστικών δοκιμών, σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους:

  • The Chatroom, με παρουσιάσεις, επιδείξεις και συζητήσεις που απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και τους λάτρεις του καφέ και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Innovathens. Το κοινό που θα παρακολουθήσει τις εισηγήσεις αυτές θα έχει την ευκαιρία να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από για την κουλτούρα, την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του καφέ.
  • The Lab, τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα D10 θα απευθύνονται καθαρά στους επαγγελματίες του κλάδου του καφέ και έχουν ως στόχο να τους προσφέρουν εξειδικευμένη γνώση και συμβουλές γύρω από το roasting και όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ (espresso, hand brew, ibrik).
  • The Cupping Room, με γευστικές δοκιμές σπάνιων ποικιλιών καφέ από όλες τις καφεπαραγωγές χώρες που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα D7.
To Athens Coffee Festival, το απόλυτο meeting point για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του καφέ επανέρχεται δυναμικά! Facebook Twitter

2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο SCA Greece θα οργανώσει το 2o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting (δηλαδή καβουρδίσματος του καφέ), με τη συμμετοχή 10 διαγωνιζόμενων από όλη την Ελλάδα. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην αίθουσα D7.

Παρακολουθώντας τις προσπάθειες των διαγωνιζόμενων, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα κατανοήσουν σε πόσο μεγάλο βαθμό επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ που φτάνει στο φλιτζάνι μας τα αρχικά στάδια επεξεργασίας του ωμού καφέ, καθώς και το καβούρδισμα των κόκκων. Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Roasting.

To Athens Coffee Festival, το απόλυτο meeting point για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του καφέ επανέρχεται δυναμικά! Facebook Twitter

Σπουδαίοι καλλιτέχνες και δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί θα δώσουν το «παρών»

Η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, η οποία θα δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα υποδέχεται από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και dj, καθώς και μουσικά συγκροτήματα που θα τραγουδούν ζωντανά, αποκλειστικά για τους επισκέπτες του φεστιβάλ!

Καθημερινά, λοιπόν θα φιλοξενεί dj-sets αλλά και live ραδιοφωνικές εκπομπές με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (En Lefko 87.7, Hit 88.9, Red 96.3) όπως ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, ο Σπύρος Παγιατάκης, και ζωντανές συναυλίες με τον Μύρωνα Στρατή (29/9), το συγκρότημα 1550 (30/01). Επίσης, θα πραγματοποιούνται καθημερινά διαγωνισμοί γνώσης με ερωτήσεις γύρω από τον καφέ με πλούσια και πολύ ενδιαφέροντα δώρα που θα προσφέρουν οι εκθέτες του φεστιβάλ, και στους οποίους θα συμμετάσχουν οι επισκέπτες.

To Athens Coffee Festival, το απόλυτο meeting point για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του καφέ επανέρχεται δυναμικά! Facebook Twitter

Με την αιγίδα του SCA Greece

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL τελεί υπό την αιγίδα του SCA Greece, του ελληνικού τμήματος του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Organisation. Μέγας χορηγός του φεστιβάλ είναι το γάλα Barista's Gold και Official Media Partner το επαγγελματικό περιοδικό Snack & Coffee.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM