Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, η Λεόντειος Σχολή Αθηνών άνοιξε τις πόρτες της, στο κοινό για την ετήσια εκδήλωση ''Χαρούμενη Μέρα – Portes Ouvertes''.

 

Γονείς και παιδιά, μαθητές του σχολείου, απόφοιτοι αλλά και όσοι θέλησαν να γνωρίσουν τη φιλοσοφία του εκπαιδευτηρίου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά και αθλητικά εργαστήρια προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά τους.τους επισκέπτες της εκδήλωσης υποδέχθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου.

 

Μουσικές και αθλητικές δραστηριότητες, πειράματα και ρομποτική, δράσεις ανακύκλωσης, παιχνίδια με τα μαθηματικά και τις ξένες γλώσσες, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για περίπου δύο ώρες. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή και όλοι αποχώρησαν αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο θέατρο του σχολείου με καλεσμένη την καταξιωμένη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά και τη θεατρική της ομάδα «Μαγικό Κοχύλι», που ταξίδεψε το κοινό μέσα στο παραμυθένιο δάσος του βιβλίου της «Το κρυφτό της Χαράς», εμπλέκοντας τα παιδιά σε μια σειρά δραστηριοτήτων, δημιουργίας, έκφρασης και διασκέδασης.


Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση «Χαρούμενη Μέρα – Portes Ouvertes», καθώς και φωτογραφικό υλικό από τα εργαστήρια, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Λεόντειου Σχολής Αθηνών.