Εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια, το Ινστιτούτο Θερβάντες, επίσημος μορφωτικός φορέας του ισπανικού κράτους για την εκμάθηση και την πιστοποίηση της ισπανικής γλώσσας, είναι ο κυριότερος φορέας για τη διάδοση του ισπανικού και λατινοαμερικανικού πολιτισμού.

 

Το αναγνωρισμένο του κύρος και η μορφωτική δράση του ανά τον κόσμο - με περίπου 90 παραρτήματα σε περισσότερες από σαράντα χώρες- αποτελούν εγγύηση για το διδασκαλικό του έργο και καθιστούν το Ινστιτούτο Θερβάντες μοναδικό, σύγχρονο χώρο διδασκαλίας, πολιτιστικής καλλιέργειας, διαλόγου και συνδιαλλαγής με τον ισπανικό και λατινοαμερικάνικο πολιτισμό.


Τα ισπανικά είναι η γλώσσα που μιλούν σχεδόν 580 εκατομμύρια άνθρωποι. Είναι η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο μετά τα κινέζικα.

 

Αυτά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα υπογραμμίζουν τη σημασία της σωστής εκμάθησης αυτής της γλώσσας, με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, που μόνο το Ινστιτούτο Θερβάντες είναι σε θέση να προσφέρει, με αποκλειστικά πιστοποιημένους ισπανόφωνους καθηγητές που διαθέτουν πολυετή πείρα.


Το Ινστιτούτο Θερβάντες είναι σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής και διοργανώνει σημαντικές πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από κινηματογραφικούς κύκλους μέχρι θεατρικά αναλόγια.

 

Προσφέρει έτσι την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει από κοντά αυτό το θαυμαστό, ολοζώντανο πολιτιστικό ψηφιδωτό του ισπανόφωνου πολιτισμού.

 

 


Τώρα, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη περισσότερα:


• Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και περισσότερα τμήματα εκμάθησης ισπανικών για όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες.
• On Line τμήματα εκμάθησης ισπανικών: AVE (Aula Virtual de Español).
• Εξετάσεις DELE, οι επίσημες εξετάσεις ισπανικών διπλωμάτων αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ, εξετάσεις διπλωμάτων SIELE και εξετάσεις CCSE.
• Ειδικά σεμινάρια για καθηγητές ισπανικής γλώσσας.
• Περισσότερες πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα του ισπανόφωνου πολιτισμού.
• Η βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέτι του Ινστιτούτου Θερβάντες, η μεγαλύτερη όσον αφορά την ισπανόφωνη βιβλιογραφία στην Ελλάδα, ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται.


Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας βρίσκεται στην ιστορική του έδρα, το ανακαινισμένο νεοκλασικό κτήριο, στον αριθμό 31 της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι.