Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όλοι αναζητάμε ελαφριές, νόστιμες συνταγές, που και να μην φουσκώνουν αλλά και να μας χορταίνουν! Τι καλύτερο από το παξιμάδι, ιδανικό συνοδευτικό για ανοιξιάτικες σαλάτες αλλά και σκέτο, ως λαχταριστό σνακ!


Πόσο μάλλον όταν το παξιμάδι είναι... Παξαμάς. Αυθεντική συνταγή παξιμαδιού, από τα παλιά, έτσι όπως την γνώρισε και την γεύτηκε ο Μανώλης Καραμολέγκος.


Γεννημένος στις Κυκλάδες, μεγάλωσε στον οικογενειακό φούρνο των γονιών του, όπου είχε την τύχη να γευτεί ίσως ένα από τα νοστιμότερα παξιμάδια της Ελλάδας. Πλέον, αρκετά χρόνια μετά, με συνοδοιπόρο το πάθος του ξεκίνησε ένα ταξίδι σε ιδιαίτερες γωνιές της Ελλάδας, για να ψάξει, να δοκιμάσει, να ανακαλύψει ξανά τη γεύση αυτή των παιδικών του χρόνων.


Από τους φούρνους της Κρήτης και της Μάνης βρήκε, έφερε και μας παρουσιάζει τον... Παξαμά.

 

 

 

Η νέα σειρά της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος, περιλαμβάνει έξι λαχταριστά είδη Παξαμά, που παράγονται χωρίς συντηρητικά και αποτελούν πλούσιες πηγές πρωτεϊνών και φυτικών ινών.

 

  • Παξαμάς Κρίθινος από την Κρήτη, διπλοφουρνιστός, με αλεύρι ολικής άλεσης
  • Παξαμάς Κρίθινος από την Κρήτη, χωρίς πρόσθετο αλάτι, διπλοφουρνιστός, με αλεύρι ολικής άλεσης
  • Παξαμάς λαδιού τύπου Κυθήρων που ζυμώνεται με λάδι ελιάς, είναι αφράτος και αποτελεί τέλεια πρόταση για σνακ
  • Παξαμάς Κριθαροκουλούρα από την Κρήτη ή ο αυθεντικός Ντάκος φτιαγμένος με αλεύρι ολικής άλεσης
  • Παξαμάς Σταρένιος Πινακωτής από την Μάνη, χειροποίητος, ιδανικός συνδυασμός για όσπρια και σούπες
  • Παξαμάς Σίκαλης από την Κρήτη, διπλοφουρνιστός, από αλεύρι ολικής άλεσης

 

 

 

Γευτείτε κι εσείς την υπέροχη αυτή γεύση, που η ιστορία της ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια. Συγκεκριμένα, τον 1ο αιώνα μ.Χ., ο Λόγιος Παξαμάς ή Πάξαμος από τη Βοιωτία πρότεινε να ψήνεται δύο φορές ο άρτος ώστε να αποβάλλει όλο το νερό και να επιτευχθεί η μακροχρόνια διατήρησή του. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν όλοι να το απολαμβάνουν. Προς τιμή του «εφευρέτη» Παξάμου, το αρτοπαρασκεύασμα αυτό ονομάστηκε... Παξαμάς.


Όνομα που επέλεξε και ο Μανώλης Καραμολέγκος! Δοκιμάστε το!

 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικούς συνδυασμούς, επισκεφθείτε τη σελίδα του Καραμολέγκου στο Facebook.