Στο "The Post: Απαγορευμένα Μυστικά" συναντιούνται τρία ιερά τέρατα του κινηματογράφου, για πρώτη φορά στην ιστορία: Μέριλ Στριπ, Τομ Χανκς και Στίβεν Σπίλμπεργκ. Το αποτέλεσμα είναι μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία...


Η ταινία βασίζεται στα αληθινά γεγονότα που συνέβησαν στις αρχές του '70, όταν η Ουάσινγκτον Ποστ και οι Νιου Γιορκ Τάιμς συμμάχησαν λόγω της επερχόμενης αποκάλυψης στους Τάιμς μιας μυστικής κυβερνητικής συνωμοσίας, που θα γινόταν αργότερα γνωστή στον κόσμο ως Φάκελοι του Πενταγώνου.

 

 


Η Κέι Γκράχαμ (Μέριλ Στριπ) υπήρξε η πρώτη γυναίκα εκδότρια της Ουάσινγκτον Ποστ, σε μια εποχή που το επαγγελματικό έδαφος μεταβαλλόταν διαρκώς για τον γυναικείο πληθυσμό. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τρίτους ως γυναίκα σε ηγετική θέση, στάθηκε αντάξια των περιστάσεων χωρίς να δειλιάσει στιγμή - σε αυτό συνέβαλε η στενή συνεργασία της με τον σκληροπυρηνικό κι έμπειρο αρχισυντάκτη της, Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς). Η ταινία υπογραμμίζει και τη συνεργατική σχέση μεταξύ των δύο παραπάνω ανθρώπων, οι οποίοι, παρά τις ποικίλες διαφορές τους, κατάφεραν να ενωθούν κάτω από ένα κοινό όραμα για ελεύθερο τύπο, πολιτική διαφάνεια και προστασία του Συντάγματος των Η.Π.Α.

 

 


Έτσι, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δημιούργησε ένα θυελλώδες δράμα για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 1971 στην Αμερική, γύρω από τη δημοσιοποίηση των Φακέλων του Πενταγώνου, με αποκαλύψεις, σκάνδαλα, πολιτικές απάτες και συνωμοσίες που, μετά από τρεις δεκαετίες μυστικών στον Λευκό Οίκο, έρχονται πλέον στην επιφάνεια.

 

 


Το "The Post: Απαγορευμένα Μυστικά" κατάφερε ήδη να μαγέψει τους κριτικούς και να αποσπάσει 6 υποψηφιότητες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες και 3 βραβεία από το National Board of Review.

 

Στις 11 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Odeon.


Απολαύστε το trailer: