Youth Empowered: «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε»… την αλλαγή στη ζωή σου!

Youth Empowered: «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε»… την αλλαγή στη ζωή σου! Facebook Twitter
0

Τι είναι όμως το Youth Empowered; «Είναι μία μοναδική εμπειρία που ο καθένας πρέπει να τη ζήσει και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία μόλις το Υouth Εmpowered βρεθεί στην πόλη του», μας εξηγεί η 25χρονη Εβίτα Τζενάκη. «Το Youth Empowered είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις με τους μέντορες, τα workshops, όπου πας από τη θεωρία στην πράξη...έχει ένα δυναμικό τρόπο λειτουργίας και αυτό μου αρέσει πολύ. Μαθαίνεις από άτομα που έχουν γνώσεις, που έχουν κάτι να σου δώσουν» συμπληρώνει ο 25χρονος Άρης Καραπιδάκης.

Youth Empowered: «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε»… την αλλαγή στη ζωή σου! Facebook Twitter


Έτσι μας περιέγραψαν η Εβίτα και ο Άρης την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο του προγράμματος Youth Empowered στην Κρήτη. Εκεί μαζί με τους υπόλοιπους νέους που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέα και δυναμικά στελέχη της τοπικής αγοράς όπως η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, από την Οινοποιία Μανουσάκη: «Είναι ωραίο να υπάρχει ένα φόρουμ όπως αυτό, όπου να μπορεί ο καθένας να μιλήσει, να ρωτήσει. Είναι ουσιαστικά ένα safe house για τα παιδιά που αναζητούν το κάτι παραπάνω στην επαγγελματική τους πορεία», εξήγησε η ίδια.


Το Youth Empowered, είναι μία πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που έχει στόχο να δώσει σε νέους, 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης. Είναι ανοιχτό σε όλους, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση και μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει είτε μέσω σεμιναρίων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, είτε διαδικτυακά μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας e-learning που είναι διαθέσιμη στο www.youthempowered.gr.

Youth Empowered: «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε»… την αλλαγή στη ζωή σου! Facebook Twitter


Η διαδραστική πλατφόρμα www.youthempowered.gr παρέχει self-assessment tests, προσωποποιημένες υπηρεσίες και δυνατότητα επικοινωνίας με τους μέντορες και τις εταιρείες που συμμετέχουν. Στελέχη της αγοράς και της Coca – Cola Τρία Έψιλον δίνουν καθοδήγηση πάνω σε δέκα θεματικές ενότητες, όπως διαχείριση χρόνου, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, project management, πώς να αξιοποιήσεις το δίκτυο επαφών σου, δεξιότητες πωλήσεων και πολλά άλλα.


Παράλληλα, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, οργανώνονται live σεμινάρια, όπου (διαφορετικοί κάθε φορά) μέντορες του προγράμματος βρίσκονται κοντά στους νέους, λύνουν απορίες, απαντούν σε ερωτήσεις και κάνουν πολλές πρακτικές ασκήσεις. Τα Youth Empowered physical trainings έχουν ήδη διοργανωθεί με μεγάλη συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο, ενώ πρόσφατα το πρόγραμμα βρέθηκε για τέσσερις μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης και υποδέχτηκε 50 νέους του νησιού.


Με στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr, τη σύμπραξη πολλών φορέων και εταιρειών, όπως το ΚΕΜΕΛ, η PwC και η Marketing Greece, αλλά και βραβευμένες startups όπως η OWIWI, το πρόγραμμα, έχει ως στόχο να απαντήσει σε όλα τα «αλλά» που υψώνονται στην πορεία προς την επαγγελματική αποκατάσταση.

Youth Empowered: «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε»… την αλλαγή στη ζωή σου! Facebook Twitter


«Οι περισσότεροι νέοι νομίζουν ότι η αγορά εργασίας χρειάζεται προϋπηρεσία αλλά στην ουσία αυτά που έχουν μεγαλύτερη δυναμική είναι δεξιότητες, ικανότητες και συμπεριφορές, όπως δημιουργικότητα και leadership, χημεία μεταξύ της ομάδας και συναισθηματική νοημοσύνη» εξηγεί ο Βασίλης Βέλκος, Recruitment & Career Services Manager στο kariera.gr.


Οι νέοι που εγγράφονται στο youthempowered.gr έρχονται σε επαφή με έμπειρα στελέχη της αγοράς, μαθαίνουν τι πραγματικά αναζητούν οι εργοδότες και αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να πραγματοποιήσουν με επιτυχία τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Στόχος του προγράμματος, να δώσει σε 20.000 νέους μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM