ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κρασί και τέχνη

Κρασί και τέχνη Facebook Twitter
0

Έκθεση φωτογραφίας οργανώνει το Οινόραμα, η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο, με θέμα –τι άλλο;– το κρασί. Η έκθεση φωτογραφίας, που θα διαρκέσει περίπου τρεις εβδομάδες (14 Νοεμβρίου με 7 Δεκεμβρίου), οργανώνεται σε συνεργασία με το wine bar «Θα σε κάνω Βασίλισσα», το οποίο και θα τη φιλοξενήσει. Προηγήθηκε σχετικός διαγωνισμός φωτογραφίας, που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Οινοράματος 2017 τον περασμένο Μάρτιο, σε συνεργασία με την επαγγελματική σχολή φωτογραφίας Leica Academy Greece. Σε αυτόν συμμετείχαν νέοι φωτογράφοι, σπουδαστές τότε της εν λόγω σχολής. Εκτός από τις τρεις φωτογραφίες που πρώτευσαν, θα εκτίθενται άλλες 14, αυτές που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 52 συνολικά συμμετοχές στο διαγωνισμό.

«In vino veritas», λέει το πασίγνωστο λατινικό ρητό και, όντως, την αλήθεια στο κρασί απαθανάτισαν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό φωτογράφοι, με το βλέμμα της νιότης και του ενθουσιασμού του νεοφερμένου στην 8η τέχνη, όπως τη βίωσαν σε έναν από τους πλέον φυσικούς χώρους του κρασιού, την έκθεση Οινόραμα. Τα βραβευμένα έργα τους θα εκτίθενται στο «Θα σε κάνω Βασίλισσα» (Βέροιας 13, Αθήνα, από 20:00 έως το κλείσιμο, εκτός Κυριακής), όπου επίσης το κρασί είναι πρωταγωνιστής. Πώς αλλιώς, αφού το δημιούργησε ο γνωστός «άνθρωπος του κρασιού» Δημήτρης Λίτινας, ο οποίος μέσα από διάφορους χώρους εστίασης που έστησε κατά καιρούς στην Αθήνα αποκαλύπτεται εδώ και χρόνια στους λάτρεις του φαγητού, του κρασιού και του ποτού, αποκλειστικά με οινικές… αλήθειες.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού φωτογραφίας του Οινοράματος αποτελείτο από επαγγελματίες φωτογράφους και καθηγητές φωτογραφίας, ένα γραφίστα και ανθρώπους του κρασιού με  εγνωσμένο αισθητικό και καλλιτεχνικό κριτήριο. Πιο συγκεκριμένα, την Κατερίνα Καλογεράκη, καθηγήτρια φωτογραφίας στο Λονδίνο, με πλούσιο φωτογραφικό έργο στο χώρο του κρασιού, τον Παναγιώτη Κάτσο, καθηγητή φωτογραφίας στη Leica Academy Greece, τον Χρήστο Φιλιππούση, καθηγητή φωτογραφίας και επίσημο φωτογράφο του Οινοράματος, τον Βαγγέλη Κασσαβέτη, γραφίστα με ειδίκευση στην οινική επικοινωνία και δημιουργό του λογότυπου του Οινοράματος, τον Στέλλιο Μπουτάρη από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και υπεύθυνο τομέα μάρκετινγκ στο Συνδέσμο Ελληνικού Οίνου, τον Πέτρο Κνεκνόπουλος, οινολόγο στο Κτήμα Κατώγι Αβέρωφ και ερασιτέχνη φωτογράφο και τον διοργανωτή του Οινοράματος, δημοσιογράφο οίνου Ντίνο Στεργίδη.

Η εν λόγω έκθεση φωτογραφίας θα επαναληφθεί και στο πλαίσιο της επόμενης διοργάνωσης της έκθεσης Οινόραμα, που θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Μαρτίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο, με ακόμα περισσότερες οινικές εκπλήξεις.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ