Ένα από τα πολύ γνωστά τσιτάτα που χρησιμοποιεί ο σοφός λαός μας είναι ότι η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει. Και μπορεί κανένας άνθρωπος να μην είναι αλάνθαστος, όμως πώς να το κάνουμε; Τις περισσότερες φορές πολύ δύσκολα αλλάζει η πρώτη εικόνα που σχηματίζεται από τους άλλους.

 

Και για να καταλάβεις τι εννοούμε σκέψου το εξής: φαντάσου πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σαν ένας υπερυπολογιστής. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου σκανάρουμε το πρόσωπο που έχουμε μπροστά μας και αμέσως καταλήγουμε σε διάφορα συμπεράσματα για το συγκεκριμένο άτομο. Άρα η πρώτη εντύπωση σίγουρα μετράει.

 

Όμως ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός αυτής της πρώτης εντύπωσης; Αν και χωράει πολλή κουβέντα επί του θέματος, η ακμή είναι σίγουρα ένας πολύ ισχυρός υποψήφιος, καθώς μπορεί να καταστρέψει την αυτοεκτίμηση αλλά και την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου, μεταμορφώνοντας έτσι μια πολύ δυναμική παρουσία σε έναν κλειστό, ντροπαλό χαρακτήρα. Και η αλήθεια είναι πως αν δεν αντιμετωπιστεί, η ακμή έχει τη δύναμη να αλλάξει (όχι προς το καλύτερο) όλες τις σπουδαίες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου.

 

Μην πας πολύ μακριά. Πάρε για παράδειγμα μια φοιτήτρια. Είναι νέα, αποφασιστική, ξεχωριστή και με ένα άριστο βιογραφικό για το οποίο έχει παλέψει πάρα πολύ. Και τώρα έφτασε η μεγάλη στιγμή για εκείνη. Και ενώ έχει όλα τα πλεονεκτήματα με το μέρος της, την ώρα που πλησιάζει η συνέντευξη που περιμένει τόσο καιρό το μόνο που σκέφτεται είναι μόνο μια λέξη: σπυράκια

 

Ή φαντάσου εκείνο το αγόρι που είναι έτοιμο για το πρώτο του ραντεβού με την κοπέλα των ονείρων του, την οποία γνώρισε το προηγούμενο βράδυ σε ένα πάρτι μασκέ. Χίπστερ μούσι έχουμε. Χαλαρό στιλάκι επίσης. Έχει ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και του αξίζει φυσικά να κάνει μια τέλεια πρώτη εντύπωση. Όμως και γι αυτόν, μια λέξη είναι χαραγμένη σαν τατουάζ στο πρόσωπό του: σπυριάρης…

 

Και αν όπως είδαμε η ακμή είναι ο χειρότερος εχθρός της πρώτης εντύπωσης, τότε ο σωτήρας της είναι σίγουρα η αυτοπεποίθηση. Και μπορεί η αυτοπεποίθηση να είναι μεταδοτική, όμως μερικές φορές χρειάζεται και αυτή μια μικρή βοήθεια. Και στο σημείο αυτό, όλοι όσοι έχουν δέρμα με τάση ακμής μπορούν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο στα χέρια τους. Και ο σωτήρας τους δεν είναι άλλος από μια κρέμα με χρώμα που χαρίζει φυσική όψη και ομοιόμορφη επιδερμίδα άμεσα, ενώ παράλληλα δραστικά συστατικά καταπολεμούν μακροπρόθεσμα τα σπυράκια και τα σημάδια. Με ικανότητα να προσαρμόζεται στον φυσικό χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, ακόμα και οι χίπστερ τύποι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν τα σπυράκια τους.

 

Τη μεγάλη σου μέρα, δοκίμασε και εσύ μια φροντίδα με χρώμα για το δέρμα με τάση ακμή. Γιατί σου αξίζει μια τέλεια πρώτη εντύπωση.