Ένα εργαστήρι που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια περίπου από μια ανάγκη να προωθηθεί / «επισημοποιηθεί» η τέχνη στην καθημερινότητά μας και το Θέατρο ως τρόπος ζωής, κόντρα σε όσους μας έχουν οδηγήσει να το θεωρούμε μια ελιτίστικη υπόθεση και μας έχουν έτσι απομακρύνει από τη βασική του λειτουργία, που είναι, η άρθρωση λόγου και η αναζήτηση έτσι συμμαχιών.

 

«Ποίηση, θέατρο, ακτιβισμός», σε μη συμβατικούς θεατρικούς χώρους, «Έρωτας ποιος» (Πειραϊκός Σύνδεσμός»), «STOP» («Ορίζοντας Γεγονότων – Κεραμεικός), performance/ παρουσίαση σε Ιανό, συμμετοχή σε παραστάσεις  της σειράς παραστάσεων του Post Hamlet (σε γυναικείες  φυλακές Θηβών, vacuum centre of performing arts  στο Χαλάνδρι κ.α), η «Θυσία στο POCKEtFLAT, ένα site specific δρώμενο» (ιδιότυπη παρουσίαση ποιητικής συλλογής/ υλικό θεατρικού δρώμενου τελικά), είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του Εργαστηρίου.

 

Η Δράση συναντά έτσι την Εκπαίδευση, η οποία άλλωστε δεν τελειώνει ποτέ για τον ηθοποιό. Επιχειρείται βέβαια, να παρέχεται το ύφος της εκπαίδευσης που παρέχεται και σε κάποιον που βρίσκεται ήδη στον χώρο, πιστεύοντας ακράδαντα πως ο επαγγελματισμός είναι καταρχήν θέμα νοοτροπίας, ηθικής και ουσιαστικής φιλοδοξίας. Γι’ αυτό άλλωστε οι συμμετέχοντες ενώνονται γρήγορα σε μια κοινή γλώσσα/ομάδα είτε είναι ήδη απόφοιτοι δραματικών σχολών, είτε έχουν κάνει θέατρο επί σειρά ετών σε ερασιτεχνικές ομάδες, είτε ξεκινούν την εκπαίδευσή τους στο POCKEtFLAT.

 

Υπεύθυνη των μαθημάτων (και δράσεων) υποκριτικής είναι η βασική εμπνεύστρια του Εργαστηρίου Στέλλα Μαρή, που δε διστάζει να ενεργοποιεί όλες τις ιδιότητες της πέρα από αυτή της Δασκάλας Υποκριτικής (ηθοποιού, σκηνοθέτη, συγγραφέα) αλλά και να δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενεργοποιούν και άλλα ταλέντα τους. Να σημειώσουμε πως κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί και διάφοροι άλλοι κύκλοι σπουδών από άλλους συνεργάτες του Εργαστηρίου.

 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν ένα προτεινόμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης ηθοποιού, ή να παρακολουθήσουν μεμονωμένο κύκλο.

 

Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και οι συναντήσεις αρχικά θα αφορούν σε ένα τρίωρο την εβδομάδα. Τα δε μαθήματα λαμβάνουν χώρα στο ειδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα της οδού Πατησίων 299. Το εναλλακτικό στην εκπαίδευση, την έρευνα, την αναζήτηση φόρμας, είναι αυτό που δεν μπορεί παρά να μας αφορά, εφόσον το θέατρο είναι πάντα υπόθεση του Τώρα, βαθιά πολιτική.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 213 0324265

www.stella-mari.com