ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ARK Festival

ARK Festival Facebook Twitter
0

Το ARK Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί 14 καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες για πρώτη φορά σε 2 σκηνές, μαζί με ένα όνομα-έκπληξη. Για πρώτη φορά, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα μετατραπεί σε ζωντανό και διαδραστικό πάρκο, με δεκάδες παράλληλα δρώμενα πολιτιστικού, κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
   

Για πρώτη φορά φέτος, το ARK Festival  συνεργάζεται με τον Κόμβο ΑΛΛΗλοβοήθειας ΠΟΛΙτών (Κ.ΑΛΛΗ.ΠΟΛΙ) και καλεί τους επισκέπτες μαζί με το εισιτήριό τους να φέρουν και σχολικά είδη* σε καλή κατάσταση έτσι ώστε το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλοβοήθειας Κ.ΑΛΛΗ.ΠΟΛΙ, τμήμα της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων, να τα προωθήσει στους δικαιούχους του.
* Τα σχολικά είδη τα οποία έχουν διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες των δικαιούχων του Κόμβου είναι:
Τσάντες, τσαντάκια κολατσιού, παγουράκια
Γραφική ύλη: π.χ. μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες 
Χαρτικά: π.χ. χαρτιά Α4, σχολικά τετράδια, χάρτινοι φάκελοι Α4 
Είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας: π.χ. μπογιές, μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής, χρωματιστά χαρτιά, πλαστελίνες, πυλός 

 
Λίγα λόγια για τον Κόμβο ΑΛΛΗλοβοήθειας ΠΟΛΙτων
   Αποτελεί τμήμα της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων και λειτουργεί υποστηρικτικά και  σε αρμονία με όλες τις υπηρεσίες Κοινωνικού Σκοπού που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Αθήνας.
   Στόχος του είναι η συλλογή και η διάθεση αγαθών σε άπορα άτομα και οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση σε όσα είναι χρήσιμα για την καθημερινή διατροφή και διαβίωσή τους.
 
Το δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλοβοήθειας αποτελείται από:
 
· τους δωρητές: εταιρείες που προσφέρουν στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης
ιδιώτες που προσφέρουν από το πλεόνασμά τους
· τους δικαιούχους: άτομα και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη και εξυπηρετούνται απευθείας από τον Κόμβο ευπαθείς ομάδες που εξυπηρετούνται από φορείς και ιδρύματα που προσφέρουν φιλανθρωπικό έργο (ΚΥΑΔΑ, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δ.Β.Α., Χαμόγελο του Παιδιού, Η Κιβωτός του Κόσμου, Ίδρυμα Ανιάτων κ.α.)
· τους εθελοντές που προσφέρουν το χρόνο τους και τη θετική τους ενέργεια για να υποστηρίξουν τις λειτουργίες του Κόμβου
· τις υπηρεσίες του Δήμου, τις Μ.Κ.Ο., και όλων των ειδών τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην πόλη και παράγουν κοινωνικό έργο.
 
   Η επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη του δικτύου γίνεται μέσω του 5ψήφιου τηλεφωνικού αριθμού (15422) το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Μία σημαντική λειτουργία του κέντρου είναι να ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με Κοινωνικό Σκοπό.
             

Γιατί ό,τι κι αν συμβαίνει, in music we trust.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ