Biros Tavern

Biros Tavern Facebook Twitter
0

Κρυμμένο ανάμεσα στις ελιές ενός καταπράσινου ελαιώνα, σε ένα σταυροδρόμι των Παξών, τα Μπογδανάτικα, βρίσκεται το παραδοσιακό εστιατόριο του Μπίρου.

Η ιστορία του μας πηγαίνει πίσω στο 1950, τότε που ο Μπίρος ήταν ένα καφενείο, ένα στέκι για τους Παξινούς και τους λιγοστούς τουρίστες που έκαναν μια στάση εκεί για να προμηθευτούν καθημερινά υλικά αγαθά και να δοκιμάσουν νόστιμους μεζέδες, φτιαγμένους από τις παρθένες πρώτες ύλες που προσφέρει απλόχερα η γη.

Σήμερα, στο ανακαινισμένο εστιατόριο του Μπίρου, μικρές και μεγάλες παρέες δοκιμάζουν απλές μεσογειακές απολαύσεις, που ξυπνούν νοσταλγικές εικόνες στους παλαιότερους Παξινούς και μυούν τους τουρίστες στις αγνές γεύσεις και αρώματα του νησιού του Ποσειδώνα.

 

MENU

Αγνά υλικά από την ελληνική φύση φτάνουν καθημερινά στην κουζίνα του Μπίρου, για να δημιουργήσουν συνθέσεις γεύσεων με άρωμα Ελλάδας.

Διαλεχτά υλικά και μυρωδικά ψήνονται καθημερινά στον ξυλόφουρνο, στη γάστρα ή τα κάρβουνα και ετοιμάζονται για το σερβίρισμα που γίνεται παραδοσιακά, ακόμα και σε κεραμίδι ή στη σέσουλα.

Γύρω από τα ξύλινα τραπέζια, με τη συνοδεία ενός ποτηριού από εκλεκτό κρασί, οι συνδαιτυμόνες δοκιμάζουν τα πιο αγαπητά πιάτα του Μπίρου, όπως:

α) Χειροποίητο σταρένιο ψωμί με κολοκυθόσπορο, ψημένο στον ξυλόφουρνο

β) Αμπελοφάσολα με μαριναρισμένο γαύρο και κρέμα σκόρδου

γ) Σαλάτα ντοματίνια με κρίταμα, κάπαρη, ελαιόλαδο, παλαιωμένο ξύδι, ελιές

θρούμπες και flakes λαδοτύρι

δ) Τσιγαριστά χόρτα με κεφτέδες ούζου

ε) Χοιρινές πλευρές με ρεβύθια και άγρια μανιτάρια, στη γάστρα

στ) Καπνιστή χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα με σάλτσα κάπαρης

ζ) Μπιφτέκι με ελιά και χειροποίητες τηγανιτές πατάτες με τη μυστική

συνταγή του Μπίρου

η) Ribeye Αμερικής ψημένο στο κεραμίδι με τηγανιτά sticks πράσσου

Και τα γλυκά μας....

α) Παβλοβα

β) Εκλερ με σοκολάτα γκανάζ και παγωτό βανίλια μαγαδασκάρης

 

Κάθε γωνία του εστιατορίου έχει να διηγηθεί μια ιστορία. Τα πολύχρωμα πλακάκια από ένα παλιό αρχοντικό, η παλιά σκάφη στη θέση του νιπτήρα, το ξύλινο ταβάνι, η αυλή, είναι όλα στοιχεία ενός χώρου σχεδιασμένου στην κάθε του λεπτομέρεια, σε αρμονία με την παξινή αρχιτεκτονική των ζεστών, σκουρόχρωμων χρωμάτων.

“Καμάρι” του εστιατορίου είναι η πλακόστρωτη αυλή, με τα ξύλινα τραπέζια. Εκεί,  στη μέση του γέρικου ελαιώνα των τριακοσίων ετών, απολαμβάνουν παρέες και οικογένειες τη δροσιά που αναδίδει το απαλό καλοκαιρινό αεράκι, υπό τους ήχους της μουσικής που προσαρμόζεται στις διαθέσεις και το κλίμα της στιγμής.

wwww.birostavern.gr 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM