From Athens to London:Shape Your Future

From Athens to London:Shape Your Future Facebook Twitter
0

Με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη του προγράμματος FromAthenstoLondon: ShapeYourFuture το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τη μαθητική και εκπαιδευτική διοργάνωση της «Μαθητιάδας».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους προσκαλώντας τους για ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση του μέλλοντός τους. Μέσω του διαδικτύου (www.facebook.com/ShapeUrFuture) και με αφετηρία την Ελλάδα, προσφέρεται βήμα στους νέους όλου του κόσμου για να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις, τις ανησυχίες, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους για ένα καλύτερο κόσμο. Το πρόγραμμα θα ταξιδέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό έχοντας ως κορύφωση την παρουσίαση μέρους των μηνυμάτων των συμμετεχόντων στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταλαμπαδεύοντας παράλληλα τις αξίες που πρεσβεύει η «Μαθητιάδα» ενώ μία ομάδα από επιλεγμένους συμμετέχοντες θα αναλάβει την παράδοση ψηφίσματος με τα αντιπροσωπευτικότερα μηνύματα στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. 

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α κα. Π. Ψαράκη, ο κος. Αριστείδης Σέμκος, Πρόεδρος της Μαθητιάδας,  ο κος. Α. Καϊλής, Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων - Γραφείο Ενημέρωσης Ευρ. Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η κα. Κατερίνα Σοκόλη, Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας - Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Κώστας Νοδάρας, Υπεύθυνος ανάπτυξης  «Μαθητιάδας».

H Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α κα. Ψαράκη, παρέδωσε συμβολικά μία ελιά – σύμβολο της σοφίας της θεάς Αθήνας και άμεσα συνδεδεμένη με τα πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων -  στον Πρόεδρο της «Μαθητιάδας», κο. Αριστείδη Σέμκο και σε εκπροσώπους της φοιτητικής εθελοντικής οργάνωσης AIΕSEC, σηματοδοτώντας κατά αυτόν τον τρόπο, την έναρξη του ταξιδιού από την πόλη της Αθήνας.  

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, ένας από τους διαχρονικούς υποστηρικτές της «Μαθητιάδας» και χαρακτήρισε μουσικά η παρουσία της σοπράνο Αναστασίας Ζαννή ενώ την αμέριστη υποστήριξή της στο πρόγραμμα δήλωσε η πρέσβειρα του προγράμματος και αγαπημένη του νεανικού κοινού, ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου, χαρακτηρίζοντάς το ως «μια υπέροχη ευκαιρία που προσφέρεται στους νέους για να μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται».

Το πρόγραμμα “From Athens to London: Shape Your Future”  αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου “From Athens to Beijing” που πραγματοποιήθηκε το 2008 και υποστηρίζεται από το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων καθώς και το Δήμο Αθηναίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM