Τα μπαλκόνια της πόλης

Τα μπαλκόνια της πόλης Facebook Twitter
0

Σε μια εποχή που το «μέσα» είναι το νέο «έξω», αν ζεις στην πόλη και έχεις το δικό σου μπαλκόνι, έχεις ταυτόχρονα και μια μοναδική ευκαιρία να το μετατρέψεις σε έναν φανταστικό χώρο, όπου θα μπορείς να κάνεις πραγματικά τα πάντα.


Ένα μοντέρνο living room για όλες τις ώρες της ημέρας: Mία τραπεζαρία κήπου, ένα άνετο ξύλινο ή μεταλλικό καθιστικό με πολυθρόνες είναι ό,τι πρέπει για να υποδεχτείς τους αγαπημένους φίλους σου και να απολαύσεις ένα ποτό κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της πόλης ή να πιεις τον καφέ σου, χαλαρώνοντας συντροφιά με τον απογευματινό ήλιο.


Ιδανικός χώρος για relax: Αν σου αρέσει να ρεμβάζεις, να αφήνεσαι στη συντροφιά ενός βιβλίου, στις μελωδίες ενός τραγουδιού ή απλώς να χαλαρώνεις από τη δουλειά και τις εργασίες του σπιτιού, ένα παγωμένο τσάι πάνω σε μία αναπαυτική σεζλόνγκ ή μία ξαπλώστρα με μαξιλάρια μπορεί πραγματικά να σε αποφορτίσει από την κούραση και την πίεση της ημέρας.


Barbeque point για όλη την παρέα: Ψάχνεις τη συνταγή για ένα τέλειο μπάρμπεκιου; Μια ψησταριά που δουλεύει με κάρβουνο ή υγραέριο, καλοδιαλεγμένα υλικά, ένας ικανός ψήστης, η κατάλληλη μουσική και η ανάλογη διάθεση θα σε βοηθήσουν να διοργανώσεις μια αξέχαστη βραδιά.


Μια πράσινη όαση δροσιάς ανάμεσα στο γκρίζο τσιμέντο και το μπετόν της πόλης: Θέλεις να σπάσεις αυτό το μουντό χρώμα που βλέπεις παντού γύρω σου και να αναπνεύσεις ελεύθερα; Τοποθετώντας πλαστικές και κεραμικές γλάστρες, ζαρντινιέρες, πιθάρια, μεγάλα ή μικρά κασπό και πέργκολες με αναρριχώμενα φυτά, μετατρέπεις εύκολα το μπαλκόνι σου σε ένα καταπράσινο καταφύγιο δροσιάς που μπορείς να γεμίσεις με χρωματιστά λουλούδια και αρωματικά φυτά.


Ένα μικρό μποστάνι με τα λαχανικά σας: Ονειρεύεσαι τον δικό σου κήπο με φρέσκα λαχανικά; Τώρα, μπορείς εύκολα να τον αποκτήσεις, φυτεύοντας τα λαχανικά της αρεσκείας σου στο μπαλκόνι του σπιτιού σου. Μικρά παρτέρια με χώμα μπορούν να γεμίσουν με ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες και με το κατάλληλο πότισμα (ατομικά ποτιστήρια ή σετ αυτόματου ποτίσματος) να εφοδιάσουν το ψυγείο σου με τα πιο φρέσκα εποχικά λαχανικά.

LiFO Choices by Praktiker

Κλαδευτήρι
Κλαδευτήρι 21cm. fleurelle

» Περισσότερα εργαλεία κήπου

Τραπεζαρία
Σετ αλουμινίου Palma 5 τεμ. Με μαξιλάρια καθίσματος.

» Έπιπλα κήπου & βεράντας

Κασπώ
Γλάστρα Corsica Flower Bridge για κουπαστή. Ø 30cm.

» Γλάστρες & κασπώ

Ψησταριά
Ψησταριά υγραερίου Praktiker, με 2 εστίες.

» Ψησταριές & BBQ

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ