Frozen delight

Frozen delight Facebook Twitter
1
Frozen delight Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate

Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια το παγωμένο γιαούρτι έχει αναδειχτεί στο απόλυτο trend της εποχής και σε μία από τις πιο αγαπημένες διατροφικές συνήθειες των Αθηναίων. Και όχι άδικα, αφού συγκεντρώνει μία σειρά από ξεχωριστά πλεονεκτήματα κι εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Έχει ως βάση το γιαούρτι και το γάλα, διατίθεται και άπαχο, είναι ελαφρύ, δροσιστικό, έχει πλούσια γεύση, υπέροχη, απαλή υφή, υπάρχει σε πολλές παραλλαγές και μπορεί να συνδυαστεί μοναδικά με δεκάδες απολαυστικά toppings, όπως το μέλι και η σοκολάτα. Ειδικά αυτές τις ημέρες που ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει αρκετά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βόλτα ή έναν περίπατο στην πόλη με ένα δροσιστικό frozen yogurt στο χέρι.

Αυτή η νέα αγάπη που έχουν επιδείξει οι Αθηναίοι για το παγωμένο γιαούρτι δεν έχει επηρεάσει καθόλου τη σχέση τους με το παγωτό. All time classic ζαχαροπλαστεία που έχουν στραφεί με μεράκι στην παραγωγή του, παραδοσιακές ή μοντέρνες τζελατερίες που ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της πόλης και προσφέρουν πρωτότυπες ή γκουρμέ επιλογές, εναλλακτικοί χώροι με νεωτερικά στοιχεία ή ρετρό διάθεση που σερβίρουν δεκάδες διαφορετικές παραλλαγές του πάνω σε βάφλες ή παραδοσιακά γλυκά ταψιού και εστιατόρια που το έχουν κάνει αναπόσπαστο κομμάτι των επιδορπίων που σερβίρουν δείχνουν με τον πιο σαφή κι εμφατικό τρόπο το έδαφος που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια το παγωτό στην καρδιά και στις συνήθειες των Αθηναίων.

Για όλους αυτούς λόγους, η LifΟ ετοίμασε και φέτος έναν μίνι οδηγό αφιερωμένο σε μερικά από τα καλύτερα μέρη της πόλης για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι που μπορείτε να επισκεφθείτε και να απολαύσετε τους δικούς σας αγαπημένους γευστικούς συνδυασμούς.

FLEIYO

Ερμού & Νίκης 10, Κέντρο, 210 3237736. www.fleiyo.gr

Τα ζαχαροπλαστεία Φλέιβορ δημιούργησαν το Fleiyo! Non Fat Greek Yogurt, ένα προϊόν που αποτελεί μία από τις ποιοτικότερες εκδοχές παγωμένου γιαουρτιού που υπάρχει με βάση το φρέσκο γάλα και το άπαχο γιαούρτι, με προβιοτικά και χωρίς. Διατίθεται σε πολλούς συνδυασμούς, χωρίς προσθήκη χρωστικών ουσιών ή χημικών γεύσεων και με λιγότερες από 100 θερμίδες/ανά 100 ml. Στην ίδια φιλοσοφία βασίζονται και οι υπόλοιπες γεύσεις γιαουρτιού που είτε έχουν βάση τα φρούτα (lime, strawberry, arancio, passion fruit), την κλασική βανίλια Μαδαγασκάρης, το γευστικό κάστανο ή την πρωτοποριακή Δούκισσα, που αποτελείται από κρέμα γιαουρτιού, τριμμένα μπισκότα ολικής αλέσεως και παγωμένη σοκολάτα djanduja που μπορείτε να δοκιμάστε μόνο στο Fleiyo. Εκτός όμως από το παγωμένο γιαούρτι, στα Fleiyo θα βρείτε και άλλα προϊόντα των ζαχαροπλαστείων Φλέιβορ και smoothies της στιγμής με φρούτα και, φυσικά, τον 100% arabica Ipanema espresso. 

NOT JUST GREEK SALAD

Βαλαωρίτου 17, Κολωνάκι, 213 0261989. www.notjustgreeksalad.com, www.facebook.com/notjustgreeksalad

H ιδέα του Νot just greek salad για τη δημιουργία ενός νεωτερικού καταστήματος πώλησης ποιοτικών τροφίμων μετρά ήδη ενάμιση μήνα ζωής. Στα ράφια του μπορείτε να βρείτε νέες παραλλαγές και συσκευασίες προϊόντων με έμφαση στην προώθηση της ελληνικής κληρονομιάς και της μεσογειακής ταυτότητας (ελιές - ελαιόλαδο, όσπρια, δημητριακά, ζυμαρικά, σάλτσες τομάτας, μυρωδικά, γλυκά φρέσκων καρπών και μαρμελάδες, πετιμέζι, χαρουπόμελο, ξηρούς καρπούς, μέλι) αλλά και γκουρμέ προϊόντα (προϊόντα πολύτιμης τρούφας, μανιταροπροϊόντα Γρεβενών, χοχλιούς Κρήτης, τόνο Αλοννήσου, αλείμματα, λαδοτύρι Μυτιλήνης, μεζέδες). Το παντοπωλείο Νot just greek salad, εκτός από την πώληση προϊόντων από το ράφι και τον πάγκο των δώρων, καθώς και τις βιωματικές γευσιγνωστικές δοκιμές που οργανώνει τακτικά στον χώρο του, μας ανακοίνωσε και μία ακόμα φιλόδοξη πρωτοβουλία του. Την εβδομάδα 20 (Δευτέρα) έως 24 (Παρασκευή) Μαΐου εγκαινιάζεται το σερβίρισμα γιαουρτιού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, προδορπίων, όπως το ξινόγαλο, και επιδορπίων, όπως η κρέμα βανίλια και η σοκολάτα χωρίς αυγά, το ρυζόγαλο και ο πιο γλυκός πειρασμός, το παγωτό. Πρόκειται για εκλεκτά προϊόντα από έναν εξαιρετικό παραγωγό στη Δροσιά, τον Γιώργο Λακαφώση. Η οικογένεια Λακαφώση συνεχίζει να συνεργάζεται με κτηνοτρόφους που αγαπούν τα ζώα τους και τα εκτρέφουν ως πραγματικά ζωντανούς οργανισμούς και όχι ως γαλακτοπαραγωγικές μηχανές. Τα προϊόντα τους παράγονται σε εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφάλειας και υγιεινής, με τη συσσωρευμένη εμπειρία γενεών.

Frozen delight Facebook Twitter

Ι LOVE YOGURT

Κύπρου 76, Γλυφάδα, 210 9680089, www.facebook.com/Iloveyogurt.gr

Το μαγαζί και η εταιρική ταυτότητα του I LOVE YOGURT έχουν σχεδιαστεί  με πολύ κέφι και γλυκιά φαντασία από τον Σταύρο Παπαγιάννη και τους συνεργάτες του Stage Design Office, ενώ η φιλοσοφία του βασίζεται στην προσεκτική επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, στο φρέσκο ελληνικό γάλα και γιαούρτι. Δυνατά του σημεία τα υπέροχα toppings (π.χ. ζεστή σοκολάτα, χειροποίητη καραμέλα), με τα οποία μπορείς να συνοδέψεις το παγωμένο γιαούρτι σου, και η βάφλα Λιέγης, η κορυφαία γεύση στη βάφλα, που ξεχωρίζει λόγω των κομματιών ζάχαρης που περιέχει στη ζύμη της και είναι τόσο νόστιμη που τρώγεται ακόμα και σκέτη.

Frozen delight Facebook Twitter

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

www.konstandinidis.gr

Τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, με τη μακρά ιστορία που κρατά από το 1920, φημίζονται για τον τρόπο που ασκούν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Το πλούσιο σε γεύση μιλφέιγ με τη βελούδινη κρέμα, το απολαυστικό προφιτερόλ με τη βελγική κουβερτούρα και το πολίτικο αφράτο τσουρέκι με το αγνό βούτυρο και τους κόκκους από μαχλέπι είναι μερικά μόνο από τα περίφημα γλυκά που έχουν χτίσει το όνομα και τη φήμη του. Από αυτήν τη λίστα δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει το εξαιρετικό και βραβευμένο παγωτό που φτιάχνεται από τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες κι έχει υπέροχη γεύση.

 

FROYO

Ερμού 55 & Καπνικαρέας, 212 1006147 www.froyo.gr

Το Froyo είναι το πρώτο ελληνικό yogurt bar. Άνοιξε το 2010 στην Ερμού απέναντι από την Καπνικαρέα κι έχει καταφέρει να μυήσει τo κοινό στη συνήθεια του frozen yogurt. Το froyo παγωμένο γιαούρτι ετοιμάζεται καθημερινά στο κατάστημα και σας περιμένει να το συνοδέψετε με γλυκά του κουταλιού, καραμέλες, μπισκότα, ζεστή σοκολάτα ή κάποιο άλλο από τα 50+ συνοδευτικά που διαθέτει.

FRESKO YOGURT BAR

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 3, Ακρόπολη, 210 9233760. www.freskoyogurtbar.gr

To Fresko Yogurt Bar βρίσκεται στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στον χώρο του θα βρείτε πέντε διαφορετικούς τύπους ελληνικού γιαουρτιού που μπορείτε να συνδυάσετε με μούσλι, ξηρούς καρπούς, μία από τις ποικιλίες μελιού ή κάποιο από τα πολλά και φρέσκα γλυκά του κουταλιού, όπως η φράουλα ή το βύσσινο.

CHILLBOX

www.chillboxfrozenyogurt.com

Η Chillbox, μία από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με την παραγωγή και τη διάθεση του frozen yogurt, αριθμεί σήμερα 44 καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα καταστημάτων frozen yogurt, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αναπτυχθεί, καθιερώνοντας το παγωμένο γιαούρτι ως τη νέα αγαπημένη επιλογή απόλαυσης. Ελληνικό φρέσκο γάλα, στραγγιστό γιαούρτι, φυτικές ίνες και προβιοτικά αποτελούν τα συστατικά του εξαιρετικού frozen yogurt Chillbox που βγαίνει σε 6 υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά (φυσική φράουλα, μάνγκο, βανίλια Μαδαγασκάρης, σοκολάτα και cookies), τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με φρέσκα φρούτα, γλυκά του κουταλιού, πραλίνες, ξηρούς καρπούς και πολλές ακόμα γαρνιτούρες. Στο «κουτί της απόλαυσης», το Chillbox, εκτός από το παγωμένο γιαούρτι, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παγωτά από φρέσκο γάλα, φρεσκοψημένες βάφλες, στραγγιστό γιαούρτι 2%, εκλεκτό καφέ, δροσιστικές γρανίτες, φυσικούς χυμούς, φρουτοσαλάτες και απολαυστικά milkshakes.

Frozen delight Facebook Twitter
Διάφορα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Στο μονο πραγμα που θα διαφωνησω ειναι οι θερμιδες.Αν το φας σκετο ναι οκ το πιο πιθανο ειναι να γλυτωσεις κατι απο ενα συμβατικο παγωτο....Αν επανω βαλεις την Αρτα και τα Γιαννενα ε τοτε τι γιαουρτι και χαζα....δε θα μπορεις να υπολογισεις τι τρως.Αντικειμενικα δε μετραω τι θερμιδες παιρνω εγω προσωπικα, αλλα ειναι κ καποιοι που λενε ''ελα μωρε γιαουρτακι ειναι''...παγιδα guys.Το μονο που σε σωνει να μη ξεφυγεις ειναι η τιμη-καθωτι λεει γιουρτακι αρα χτυπα το, χτυπα και ποσα γραμμαρια θες, χτυπα και εξτρα topping--γιατι για μια μπαλα 2 ευρω μονο με σιροπακι--σε ενα απο τα μαγαζια που αναφερετε--ε σορρυ κιολας.Γενικα παντως θεωρω οτι τα παγωτα κακως ειναι τοσο ακριβα.