Ο Φόερ θεωρείται ένας πολλά υποσχόμενος νέος Αμερικάνος συγγραφέας. Έχει ήδη συγγράψει το Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά, που θεωρήθηκε το καλύτερο βιβλίο για την πτώση των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη (έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μελάνι) αλλά και το Everything is illuminated (που πρόκειται να μεταφραστεί από τις ίδιες εκδόσεις) και έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία όπως το Guardian First Book Prize και το New York Public Library Young Lions Prize.

Ο συγγραφέας, αφού ταλαντεύτηκε αρκετά ανάμεσα στην κρεοφαγία και τη χορτοφαγία, όταν έγινε πατέρας αντιμετώπισε το δίλημμα και σχετικά με τη διατροφή θα ακολουθήσει ο γιος του. Ψάχνοντας για απαντήσεις, ο Φόερ έζησε «βυθισμένος στην εντατική κτηνοτροφία» για τρία ολόκληρα χρόνια, κάνοντας μεταμεσονύχτιες επισκέψεις σε βιομηχανικές φάρμες, σε εκτροφεία πουλερικών, στα άδυτα σφαγείων, ζήτησε τη βοήθεια σκληροπυρηνικών ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων και κατέγραψε μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν εργαστεί στη βιομηχανία.

«Το βιβλίο μου δεν είναι ένα εγκώμιο στη χορτοφαγία, αλλά ένα δοκίμιο ενάντια στην παραγωγή και κατανάλωση κρέατος που έχει παραχθεί σε βιομηχανοποιημένες φάρμες. Ουσιαστικά, πρόκειται για κρέας που προέρχεται από ζώα που έχουν μεγαλώσει έγκλειστα, δεν έχουν δει ποτέ το φως της μέρας, δεν έχουν πατήσει σε χώμα και τρέφονται με φάρμακα που δεν τα αφήνουν να αρρωστήσουν, ενώ τα βοηθούν να παχύνουν γρηγορότερα. Πιστεύω πως κανείς μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματά εάν πρέπει ή όχι να καταναλώνει κρέας. Υπάρχει η λύση της επιλεκτικής κρεοφαγίας (από υπεύθυνους «μικρούς»παραγωγούς) και η λύση της χορτοφαγίας», δηλώνει ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ στο ερώτημα αν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι οι άνθρωποι θα σταματήσουν να τρώνε κρέας λόγω ηθικής ο Φόερ απαντά: «Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Είναι εύκολο να ξεχνά κανείς ότι στην Αμερική μέχρι πρότινος είχαμε σκλάβους ή ότι οι γυναίκες αποτελούσαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεν είχαν το δικαίωμα της ψήφου. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη». Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσετε να ξαναβάλετε κρέας στο στόμα σας.