Rotting Christ, Morandi
Νοέ05
 

Rotting Christ, Morandi

Σάββατο απόγευμα. Ο βροχερός καιρός και το απότομο κρύο σού δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι έχεις πάει εκδρομή στο Λονδίνο ή Βερολίνο, κι η αλήθεια είναι ότι τις νύχτες όλα αυτά που σε ενοχλούν στην Αθήνα γίνονται πιο υποφερτά, ακόμα κι οι φάτσες των ανθρώπων φαίνονται πιο όμορφες.

Bored To Death και στο στούντιο με τους Rotting Christ
Συγγρού Φιξ, Κυριακή 01 Νοεμβρίου

Σάββατο απόγευμα. Ο βροχερός καιρός και το απότομο κρύο σού δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι έχεις πάει εκδρομή στο Λονδίνο ή Βερολίνο, κι η αλήθεια είναι ότι τις νύχτες όλα αυτά που σε ενοχλούν στην Αθήνα γίνονται πιο υποφερτά, ακόμα κι οι φάτσες των ανθρώπων φαίνονται πιο όμορφες. Στον Κυνόδοντα εξακολουθεί ο ίδιος χαμός -δεν βρήκαμε θέση για δεύτερη φορά- και στη Λευκή Κορδέλα η απογευματινή προβολή στην Όπερα ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Η Λευκή Κορδέλα είναι η τελευταία μεγάλη ταινία των '00s, αλλά η έκπληξη του Σαββατοκύριακου ήταν σίγουρα το «Bored To Death», η νέα σειρά-κόλλημα του HBO, με τους Τζέισον Σβάρτσμαν και τον απίθανο Ζακ Γαλιφιανάκη που θυμίζει κάτι ανάμεσα στις ταινίες του Γουές Άντερσον και του Κέβιν Σμιθ.

Κυριακή απόγευμα, στο Grinderhouse. Το Grinderhouse είναι το στούντιο όπου μας έχουν δώσει ραντεβού οι Rotting Christ· το διακοσμούν οι κιθάρες του γκρουπ (σε ειδικές θέσεις στους τοίχους) και η θέα στην Ακρόπολη και στο Λυκαβηττό σε κάνει να ζηλέψεις. Οι Rotting Christ ακούνε κομμάτια από το νέο άλμπουμ τους που είναι σχεδόν έτοιμο (κυκλοφορεί στις 15 Φεβρουαρίου) και σχολιάζουν το «Ad Noctis», το τραγούδι τους που έχει συμπεριληφθεί στο νέο παιχνίδι για το Xbox PS3, το Brutal Legend. Ο Θέμης θυμάται την πρώτη μπάντα που είδε ζωντανά (τους Vomit) και διηγούνται ιστορίες από τα πρώτα live τους. Ο ήχος τους δεν είναι πολύ αλλαγμένος, είναι όμως περισσότερο ώριμος και πιο δυνατός από ποτέ, με πολλά έθνικ στοιχεία. Σε ένα τραγούδι ακούγονται ανατριχιαστικές οι Πλειάδες, η πολυφωνική παραδοσιακή χορωδία, ενώ συμμετέχουν οι Diamanda Galas, Alan Nemtheanga, Magus (των Necromantia), Δαιμόνια Νύμφη και Dirty Granny Tales. «Ηχογραφήθηκε από Ιούλιο μέχρι Οκτώβριο στα Lunatech Studios στον Όλυμπο» λέει ο Σάκης, «με εμένα στην παραγωγή, όπως συνηθίζω να κάνω τα τελευταία χρόνια». Το βράδυ ξενύχτησα περιμένοντας το 7ο επεισόδιο του «Bored To Death», αυτό που κλέβουν το σπέρμα του Γαλιφιανάκη. Το download είναι η πιο μεγάλη επανάσταση από καταβολής κόσμου...

M. Hulot

Μοrandi
Live στο Club Glow North, 27 Οκτωβρίου

To τελευταίο που θυμάμαι από εκείνη τη βραδιά ήταν το t-shirt του Moga. Ήταν πράσινο κι έγραφε πάνω «do you believe in everything you are told?». O Randi δίπλα του φορούσε ένα αμάνικο που έδειχνε τα γυμνασμένα μπράτσα του. Ο Randi είναι ο τραγουδιστής του ρουμάνικου γκρουπ που έχει σαρώσει τα chart. Είναι σέξι, babyface και ξανθούλης, το στυλ που οι περισσότερες γυναίκες αγαπούν αυτόματα. Ο Moga φαίνεται να είναι το μυαλό του γκρουπ. Είναι DJ, παραγωγός και μουσικοσυνθέτης. Γι' αυτό μπορεί να αλλάζει τόσο γρήγορα, τόσο εύκολα τον ήχο των κομματιών που έκαναν όλη την Ευρώπη να μιλά για το «γκρουπ-αποκάλυψη» απ' τη Ρουμανία και να τον προσαρμόζει κάθε φορά στα vibes. Εκείνη τη νύχτα στο κλαμπ Glow, στην Κηφισίας, στην πρώτη τους εμφάνιση στο ελληνικό κοινό έδιναν πιο dance, πιο bit ήχο, χωρίς καμιά απολύτως ποπ χροιά. Το «Love Me» και το καινούργιο τους, το «Colors» το έπαιξαν σχεδόν «χαουζιά». Ήταν η έκπληξή τους για το ελληνικό κοινό, το οποίο ήταν πραγματικά μαγεμένο. Σήκωνε τα χέρια ψηλά, τραγουδούσε, αγκαλιαζόταν... Θυμάμαι ανεβασμένη στο πατάρι του κλαμπ, δίπλα στα deck, μια δολοφονικά όμορφη ξανθιά -απ' την κατηγορία γυναικών black widow- με μαύρο ξώπλατο, ένα γάντι στο ένα χέρι και μια κάμερα στο άλλο. Σαν φαμ φατάλ robocob έστριβε αργά μια απ' τη μια πλευρά και μια απ' την άλλη, κατέγραφε πρόσωπα κι εκφράσεις. Όπως έμαθα αργότερα από τον Amir, τον αρχηγό της ομάδας που έκανε το host (Prince Amir and the People Team), το γκρουπ δεν ήξερε ότι έχει τόσους φαν στην Ελλάδα, δεν περίμενε τόση αγάπη. Από τον Amir έμαθα κι ότι η ξανθιά είναι το κορίτσι του Moga. Μοντέλο και παρουσιάστρια ειδήσεων, η Ρουμάνα Ελεωνόρα Μελέτη. Είχε ήδη επισκεφτεί τρεις φορές την Ακρόπολη και δεν θα έχανε με τίποτα την ευκαιρία για μια τέταρτη, είπε. Εκείνη που παραλίγο να μην έρθει ήταν η 18χρονη Elena - η φωνή του «Save Me». Ήταν Τρίτη το event κι η Elena είχε σχολείο... Θυμάμαι, επίσης, που έπιασα κουβέντα σε μια μελαχρινή για το θεϊκό φόρεμά της κι αργότερα έμαθα ότι ήταν η Μάρω Λύτρα -έχει ομορφύνει απίστευτα-, θυμάμαι που είδα σε κάποια φάση τον Τζώρτζογλου, θυμάμαι την Άντζελα Παντελή, την DJ που άνοιξε και τους Morandi, και θυμάμαι επίσης τις κοριτσοπαρέες που με εντυπωσίασαν γιατί ήξεραν απ' έξω τους στοίχους. Και μετά δεν θυμάμαι τίποτα, γιατί ανέβηκε η 18χρονη Elena να τραγουδήσει το «Save Me». Συγκέντρωσα το βλέμμα μου πάνω σε αυτό που έγραφε το t-shirt του Moga και χάθηκα στην υπνωτιστική, θεϊκή φωνή της. «Come on and save me, I'm loosing my touch, day after day, 'cause I miss you so much, come on and save me, I'm loosing my mind, waiting and waiting for you to be mine. Come and save me from me... me... me... me... me».

Έχω κενό μνήμης γύρω στα 50 λεπτά. «No, I don't believe in everything I'm told» ήταν το πρώτο που σκέφτηκα όταν το γκρουπ άφησε τη σκηνή κι επανήλθα. «Αλλά, γαμώτο, είστε πράγματι καταραμένα καλοί». Κι έσκυψα να μαζέψω την ηλεκτρονική καρδιά μου ανάμεσα στις άλλες που είχαν πέσει στο dancefloor του Glow, για να πάμε σπίτι.

Ειρήνη Χειρδάρη

 
 
 
 
I WAS THERE